Bebeklere dair doğru sanılan yanlışlar

Betül17 denizimsi
Dr. Erdem, yapılan araştırmalara göre yanlış bilgilerin başını annelerin kulağı ağrıyan bebeklerinin kulaklarına kendi sütlerini damlatmalarının çektiğini ifade ederek, "Kulağa damlatılan anne sütü bir süre sonra iltihaplanmaya sebep olarak, kulak zarının delinmesine neden oluyor. Anneler bu yanlış uygulamadan kesinlikle kaçınmalı" dedi.

Annelerin ishal olan çocuklarına su ve sulu gıda vermediklerini, bu durumun bebeklerin hayatlarını kaybetmelerine neden olduğunu da belirten Dr. Erdem, ishal olan çocuklar ne kadar sıvı çıkarırsa çıkarsın mutlaka su verilmesi gerektiğini söyledi.

Dr. Erdem, "Yörede kimi anneler bebek doğduktan sonra 'üç ezan vakti geçene kadar süt vermek günah' olduğu düşüncesiyle süt vermiyor. Halbuki inançlarımız açısından böyle bir durum söz konusu olmadığı gibi, tam aksine bebeğin doğumdan sonra ilk yarım saat içinde
emzirilmesi gerekiyor. Çünkü annenin ilk yarım saatte ürettiği süt, diğer bütün dönemlerde ürettiği sütlerden çok daha farklı özelliklere sahip. Böyle olduğu için de bu süt, bebeğin bütün hastalıklara karşı daha dirençli, daha zeki ve daha düzgün vücutlu olmasını sağlıyor" dedi.

Kimi annelerin yeni doğan bebeklerinin gözüne sürme çekerek gözün mikrop kapmasına, kimi anneler de daha sağlam ve dayanıklı olsunlar diye bebeği toprağa sararak enfeksiyon kapmasına neden olduğunu anlatan Erdem, kimi annelerin de sarılık olduklarına inandıkları bebekleri doktora götürmek yerine iyileşmesi için bebeğin başına sarı bez ya da altın bıraktığını, bunların kesinlikle hiçbir faydasının olmadığını söyledi. Bazı annelerin de bütün gıdalardan çok daha faydalı olan anne sütünü birkaç ay sonra keserek daha besleyici olduğu düşüncesiyle yörede 'dadah' denen şekerli su, çay verdiklerini ifade eden Erdem, söz konusu mama türünün bebeğe hiçbir faydasının olmadığını anlattı.

Dr. Erdem, annelerin özellikle kız çocuklarına bacakları düz olsun diyerek yaptıkları sıkı kundakların kalça çıkığına yol açtığını sözlerine ekledi.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
1
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
72B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
6B
Üst