Ballı lokma tatlısı tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Ballı lokma tatlısı nasıl yapılır
balli lokma tatlisi.jpg
Malzemeler

Hamuru için:
  • 1 Paket Yaş Maya
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Süt ve aldığı kadar Un

Şerbeti için:
  • 1 kg Şeker
  • Üzerini Geçecek Kadar Su
  • 4-5 Damla Limon Suyu

Yapılışı
Şeker tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Şeker iyice eriyip şerbet koyulaşmaya başlayınca 4-5 damla limon suyu sıkılır ve soğutulur.1 su bardağı süt ve 1 su bardağı su bir cezvede ısıtılır. Bu arada hamurun hazırlanacağı kaba, yumurtalar kırılır ve yaş maya eklenir. 1 fiske de tuz eklenerek iyice karıştırılır. Isınan süt ve su karışımı da eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Kek kıvamında bir hamur elde edilene kadar tahta kaşıkla karıştırmaya devam edilerek un eklenir. Tatlı hamuru karışımının hazırlandığı kap, mayalanma ve kabarma sürecinin başlaması için bir bezle sarılarak sıcak bir ortamda dinlenmeye bırakılır. Kızartma tenceresine bol sıvıyağ eklenir ve kızdırılır. Kabaran hamur avuç içi ile sıkılır. &aş parmak ve işaret parmağı arasındaki boşluktan dışarıya çıkan parça ıslak bir kaşık yardımı ile kopartılır ve kızgın yağa atılır. Hamurların her yerinin pişmesi için devamlı bir kaşık yardımı ile alt üst edilir. Kızaran lokmalar soğutulan şerbete atılıp 1-2 dakika bekletildikten sonra şerbeti süzdürülerek servis tabağına alınır. Ballı Lokma Tatlısı servise hazırdır.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst