deep
Harbi Aktif Üye
Baharatlı Pilav Tarifi, Baharatlı Pilav nasıl yapılır
Malzemeler
Tuz , 1 Su bardağı pirinç
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Tatlı kaşığı kekik
2 Adet soğan
2 Su bardağı et suyu
1 Tatlı kaşğı biberiye
Baharatlı Pilav Yapılışı
Pirinci soğuk suda yıkayıp, süzün. Soğanı ince ince kıyıp, eritilmiş tereyağında pembeleştirin. Tencereye ekleyip, sürekli karıştırarak pirinçlerin rengi değişene dek kavurun. Kekik ve biberiyeyi pirincin üzerine serpiştirip, zeytin yağını ilave edin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak azar azar et suyunu ekleyin. Kapağını kapatatıp, kaynadıktan sonra ateşi kısın. Pilav pişince ateşten alıp, kaşar peynirini ekleyerek karıştırın.
Kapağını kapatıp, 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Üzerine biberiye serpin ve dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun....
Malzemeler
Tuz , 1 Su bardağı pirinç
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Tatlı kaşığı kekik
2 Adet soğan
2 Su bardağı et suyu
1 Tatlı kaşğı biberiye
Baharatlı Pilav Yapılışı
Pirinci soğuk suda yıkayıp, süzün. Soğanı ince ince kıyıp, eritilmiş tereyağında pembeleştirin. Tencereye ekleyip, sürekli karıştırarak pirinçlerin rengi değişene dek kavurun. Kekik ve biberiyeyi pirincin üzerine serpiştirip, zeytin yağını ilave edin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak azar azar et suyunu ekleyin. Kapağını kapatatıp, kaynadıktan sonra ateşi kısın. Pilav pişince ateşten alıp, kaşar peynirini ekleyerek karıştırın.
Kapağını kapatıp, 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Üzerine biberiye serpin ve dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun....