Bademli tavuk köftesi tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Bademli tavuk köftesi nasıl yapılır
Bademli tavuk koftesi.jpg
Malzemeler (4 kişilik)

  • Yarım kg tavuk kıyması
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 4-5 dal maydanoz
  • Tuz, karabiber, kimyon

Üzerine:
  • 1 su bardağı Bağdat Tavuk Harcı
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram badem

Servis için:
  • 400 gram kiraz domates
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ

Yapılışı
Tavuk kıymasını geniş bir kaba alın.
Ekmek dilimlerini ıslatıp sıktıktan sonra tavuğa ilave edin. Üzerine rendelenmiş soğan, çırpılmış yumurta, sıvıyağ, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Bademleri kaynar suda 10 dakika bekletip kabuklarını soyun. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Çok ince olmayacak şekilde robotta çekin. Hazırladığınız tavuklu harçtan arzunuza göre köfteler hazırlayın. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra tavuk harcına, en son kıyılmış bademe bulayın. Köfteleri yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis tabağına alın. Kiraz domateslerin saplarını koparmadan sıvıyağda sote edin ve tavuk köftesi eşliğinde servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
10B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst