Bademli karışık komposto tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Bademli karışık komposto hoşaf nasıl yapılır

Hoşaf sevenler için çok güzel bademli karışık komposto tarifi sunuyoruz. Yemeğin ardından sindirime iyi gelir. Soğuk soğuk içersiniz.

bademli-komposto.jpg


Malzemeler (6 kişilik)
• Yarım su bardağı tatlı badem
• 2 adet büyük boy şeftali
• 1 adet büyük boy nektarin
• 10 adet kayısı
• 15 adet kırmızı erik
• Bir buçuk su bardağı tozşeker
• 1 adet çubuk tarçın
• 10 adet tane karanfil
• 7 su bardağı su

Yapılışı
1. Bademleri küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin. Su kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Soğuk sudan geçirip kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun.

2. Meyvelerin hepsini küçük dilimler halinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine tozşeker, tarçın, karanfil ve su ilave edin. Ocağa oturtup meyveler hafif diri kalacak şekilde pişirin. Ilındıktan sonra buzdolabına alın. İyice soğutup, üzerine kavrulmuş badem ekleyerek servis yapın.
 
Son düzenleme moderatör tarafından:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst