Ayva Konservesi Tarifi

  • Konuyu başlatan deep
  • Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 2.180
deep Harbi Aktif Üye
Ayva Korservesi Tarifi, Ayva Korservesi nasıl yapılır

Malzemeler
  • Ayva
  • Şeker

Ayva Korservesi Yapılışı
Ayva konservesi yapmak için iyi olgunlaşmış kokulu iri ayvalar seçilir. Ayvaların üzerlerindeki tüyler temiz bir bezle silindikten sonra bunlar dörde bölünür. Çekir-dekleriyle çekirdek yatakları çıkarılır, kabukları soyulur ve kararmamaları için % 1 oranında tuzlu suya konur. Bütün ayvaların temizlenmesi sona erince ayvalar temiz suda yıkanarak tuzları giderilir ve kaynamakta olan koyu şurubun içine atılırlar, 5-6 dakika kaynatılırlar. Delikli bir kaşıkla şuruptan çıkarılacak ayva dilimleri çekirdek yataklarının yeri içe ve dibe dönük olarak kavanozların ağzında 4-5 santimlik bir boşluk kalıncaya kadar İstiflenerek doldurulur. Ayvaların İçlerinde haşlandıkları kaynar şerbet de kavanozların ağızlarında bir parmaklık boşluk kalıncaya kadar doldurulur. Kavanozların havaları boşaltılıp ağızlan temiz ve ıslak bir bezle silindikten sonra kapatılır ve pastörizasyon kazanına yerleştirilir. Yarım litrelikler 25 dakika, bir litrelikler yarım saat kaynatılarak pastörize edilir. Öbür meyve konservelerlndekl gibi aralıklı dizilerek soğutulur ve ertesi gün vidalı bilezikleri yahut maşaları çıkarılır, etiketlenerek kilere kaldırılır.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst