mahir
Harbi Aktif Üye
Ayran aşı tarifi, Ayran aşı nasıl yapılır
Malzemeler (4-6 kişilik)
Ayran aşının yapılışı
1. Yarmayı bir kaba alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip, 1 gece dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzüp düdüklü tencereye alın. 4 su bardağı soğuk su ekleyip, yarım saat pişirin.
Yarmayı suyu ile birlikte tencereye aktarın. Ayrı bir yerde yogurl ve yumurtayı çırpıp, yarmaya ilave edin. 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyip, kaynamaya bırakın.
2. Ayrı bir yerde küp doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı tereyağı ve sıvıyağda soteleyin. Nane ve reyhan ekleyip ocaktan alın. Soğanlı karışımı çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Gülçin Balcı
Malzemeler (4-6 kişilik)
- 1 su bardağı yarma (aşurelik buğday)
- Yeteri kadar su 4 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta, 1 adet soğan
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 çay kaşığı tuz
Ayran aşının yapılışı
1. Yarmayı bir kaba alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip, 1 gece dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzüp düdüklü tencereye alın. 4 su bardağı soğuk su ekleyip, yarım saat pişirin.
Yarmayı suyu ile birlikte tencereye aktarın. Ayrı bir yerde yogurl ve yumurtayı çırpıp, yarmaya ilave edin. 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyip, kaynamaya bırakın.
2. Ayrı bir yerde küp doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı tereyağı ve sıvıyağda soteleyin. Nane ve reyhan ekleyip ocaktan alın. Soğanlı karışımı çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Gülçin Balcı