Ayran aşı tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Ayran aşı tarifi, Ayran aşı nasıl yapılır
ayran asi.jpg
Malzemeler (4-6 kişilik)
  • 1 su bardağı yarma (aşurelik buğday)
  • Yeteri kadar su 4 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta, 1 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 çay kaşığı tuz

Ayran aşının yapılışı
1. Yarmayı bir kaba alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip, 1 gece dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzüp düdüklü tencereye alın. 4 su bardağı soğuk su ekleyip, yarım saat pişirin.
Yarmayı suyu ile birlikte tencereye aktarın. Ayrı bir yerde yogurl ve yumurtayı çırpıp, yarmaya ilave edin. 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyip, kaynamaya bırakın.
2. Ayrı bir yerde küp doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı tereyağı ve sıvıyağda soteleyin. Nane ve reyhan ekleyip ocaktan alın. Soğanlı karışımı çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Gülçin Balcı
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst