Aşure Tarifi

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
Aşure Tarifi - Aşure Nasıl Yapılır
Muharrem ayına girdiğimiz şu günlerde aşure günü heyecanı tüm herkesi sardı. Aşure Gününüz şimdiden mübarek olsum.

Aşure Malzemeleri
1/2 kg buğday
1 fincan pirinç (çay fincanı)
200 gr kuru fasulye
200 gr kuru ceviz
200 gr fındık
100 gr pilav fıstığı
1 kg toz şeker
200 gr nohut
4 adet limon
50 gr kuş üzümü

Aşure Yapılışı
Pirinçleri ve buğdayları yıkayın. Pirinçleri ve buğdayları tencereye koyun ve üzerine su ekleyin (üzerini 2-3 parmak aşacak şekilde). Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirin.Üzerini sıkıca kapatıp sıcak ortamda, bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pirinç ve buğdayları tencereye biraz sıcak su ekleyerek ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmamasına dikkat edin, devamlı karıştırın. Bir süre sonra altını kısarak, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın. Malzemeler kısık ateşte pişerken karıştırarak bir kilogram şekeri de ilave edin. Ateşten almaya yakın limonları rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın. Ateşten almadan önce isteğinize göre gül suyu da ekleyebilirsiniz. Soğumadan kaselere koyun. Fındığı, cevizi ve pilav fıstığını kavurarak aşurelerin üzerine serpiştirebilirsiniz.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Üst