deep
Harbi Aktif Üye
Arnavut ciğeri nasıl yapılır
Normalde sakatat yemeği yemeyen biriyim ama bir kere Arnavut ciğerini tattıktan sonra bu tabumu yıktım ve bu yemeğin mümtelası oldum. Sizde mutlaka evde bunu denemelisiniz. Yanında güzel bir soğan söğüş ya da salata çok iyi gidiyor. Normal somun ekmeği yerine lavaş ekmeği tercih edin. Ayrıca ayranla gerçekten çok iyi gidiyor.
Taze kuzu ya da koyun ciğeri almaya dikkat edin.
MALZEMELER
Ciğeri eğer hazırlanmış olarak almadıysanız ince zarını soyun ve sinirlerini kesin.
Temizlediğiniz ciğeri fındık büyüklüğünde minik minik doğruyoruz.
Doğradığımız ciğerlerin içine kırmızıbiberi serpiyoruz ve elimizle karıştırıyoruz, ardından yarım saat dinlenmesi için üstünü havlu peçete ile örterek kenara kaldırıyoruz.
Dinlenmiş ciğerlerimizin içine unumuzu döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Fazla gelen ununu dökmek için unlu ciğerlerimizi bir süzgeçe alıp silkeleyerek fazla unlarından arındırıyoruz.
Kızartma tenceresinin içine yağımızı koyuyoruz ve yağın kızdığından emin olduktan sonra unlu ciğerlerimizi tavaya atarak 5 dakika karıştırarak kavuruyoruz.
5 dakika kavrulan ciğerlerimizi delikli kepçe yardımıyla yağını süzerek servis tabağına alıyoruz ve tuzunu serpiyoruz.
Tenceredeki kızgın yağdan çok az alıp bir cezvenin içine kırmızı biberle birlikte katıyoruz ve ocağa tekrar koyarak kırmızıbiberli yağı ateşte 1 dakika kadar karıştırıyoruz ve Arnavut ciğerlerimizin üzerine yavaş yavaş gezdiriyoruz.
Soğanlarımızı ince ince doğruyoruz ve tuzla ovarak soğanın suyunu çıkarıp süzüyoruz.
Maydanozları da yaprak yaprak doğrayıp soğanlarla birlikte servis tabağındaki Arnavut ciğerinin yanına ekliyoruz.
Normalde sakatat yemeği yemeyen biriyim ama bir kere Arnavut ciğerini tattıktan sonra bu tabumu yıktım ve bu yemeğin mümtelası oldum. Sizde mutlaka evde bunu denemelisiniz. Yanında güzel bir soğan söğüş ya da salata çok iyi gidiyor. Normal somun ekmeği yerine lavaş ekmeği tercih edin. Ayrıca ayranla gerçekten çok iyi gidiyor.
Taze kuzu ya da koyun ciğeri almaya dikkat edin.
MALZEMELER
- 2 adet soğan
- 1 koyun ciğeri-kuzu ciğerinden de yapabilirsiniz ancak ben kokusuna tahammül edemediğim için her zaman koyun ciğerini tercih ederim.
- Yarım su bardağı un
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı kırmızıbiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı—dilediğiniz sıvı yağını kullanabilirsiniz.
- Tuz
Ciğeri eğer hazırlanmış olarak almadıysanız ince zarını soyun ve sinirlerini kesin.
Temizlediğiniz ciğeri fındık büyüklüğünde minik minik doğruyoruz.
Doğradığımız ciğerlerin içine kırmızıbiberi serpiyoruz ve elimizle karıştırıyoruz, ardından yarım saat dinlenmesi için üstünü havlu peçete ile örterek kenara kaldırıyoruz.
Dinlenmiş ciğerlerimizin içine unumuzu döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Fazla gelen ununu dökmek için unlu ciğerlerimizi bir süzgeçe alıp silkeleyerek fazla unlarından arındırıyoruz.
Kızartma tenceresinin içine yağımızı koyuyoruz ve yağın kızdığından emin olduktan sonra unlu ciğerlerimizi tavaya atarak 5 dakika karıştırarak kavuruyoruz.
5 dakika kavrulan ciğerlerimizi delikli kepçe yardımıyla yağını süzerek servis tabağına alıyoruz ve tuzunu serpiyoruz.
Tenceredeki kızgın yağdan çok az alıp bir cezvenin içine kırmızı biberle birlikte katıyoruz ve ocağa tekrar koyarak kırmızıbiberli yağı ateşte 1 dakika kadar karıştırıyoruz ve Arnavut ciğerlerimizin üzerine yavaş yavaş gezdiriyoruz.
Soğanlarımızı ince ince doğruyoruz ve tuzla ovarak soğanın suyunu çıkarıp süzüyoruz.
Maydanozları da yaprak yaprak doğrayıp soğanlarla birlikte servis tabağındaki Arnavut ciğerinin yanına ekliyoruz.
Son düzenleme moderatör tarafından: