Armutlu ve çikolatalı milföy tarifi

#1
Armutlu ve çikolatalı milföy nasıl yapılır
Armutlu ve cikolatali milfoy.jpg
Malzemeler (10 kişilik)
  • 2 adet armut
  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 çorba kaşığı toz badem
  • 2 çorba kaşığı toz ceviz
  • 6 adet uzun milföy hamuru
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • Yarım su bardağı portakal suyu

Armutlu ve çikolatalı milföyün yapılışı
Bitter çikolatayı rendeleyip, toz badem ve toz cevizle karıştırın. Milföy hamurunu hafif yumuşaması için 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp, 1 adet milföy hamurunu tepsiye alın. Üzerine çikolatalı karışımdan yayın. Armutların kabuklarını soyup 1 parmak kalınlığında dilimleyin ve portakal suyu ile yarı yarıya yumuşayacak şekilde pişirin. Soğuduktan sonra milföye yaydığınız çikolatalı karışımın üzerine sık aralıklarla yerleştirin. Üzerini örteceğiniz milföye keskin bir bıçakla ve enlemesine aralıklarla kesikler atın. Bu hamurla armutların üzerini örtün ve çatalla kenarlarını bastırın. Kalan 4 adet milföy hamurunu da aynı şekilde hazırlayın. Yumurtayı 1 çorba kaşığı tozşekerle çırpın ve hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Selda Topbaş
 
Top