Antep Fıstıklı Dana Sarma

deep Harbi Aktif Üye
Antep Fıstıklı Dana Sarma Tarifi,Antep Fıstıklı Dana Sarma Nasıl Yapılır
Antepfistikli Dana Sarma.jpg
Malzemeler (1 kişilik)
  • 250 gram dana bonfile
  • 2 çorba kaşığı antepfıstığı 5 adet ekşi kuru erik
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal kekik
  • Tuz, karabiber
  • Servis için: Izgara sebze

Antep Fıstıklı Dana Sarma Yapılışı
Antep fıstığını birkaç dakika haşlayıp süzün. Soğuk sudan geçirdikten sonra irice dövün. Erikleri ince kıyıp, fıstıkla karıştırın. Bonfileyi 3 parçaya bölün. Döverek inceltin. Üzerlerine tuz serpin. Fıstıklı karışımı içlerine pay edip, sarın. Açılmalarını önlemek için kürdanla tutturun. Üzerlerine zeytinyağı sürüp, karabiber serpin. Izgarada ya da fırında pişirin. Dilimleyerek servis tabağına alın. Kekik yaprakları ile süsleyin. Izgara sebze eşliğinde servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst