deep
Harbi Aktif Üye
Antep Fıstıklı Dana Sarma Tarifi,Antep Fıstıklı Dana Sarma Nasıl Yapılır
Malzemeler (1 kişilik)
Antep Fıstıklı Dana Sarma Yapılışı
Antep fıstığını birkaç dakika haşlayıp süzün. Soğuk sudan geçirdikten sonra irice dövün. Erikleri ince kıyıp, fıstıkla karıştırın. Bonfileyi 3 parçaya bölün. Döverek inceltin. Üzerlerine tuz serpin. Fıstıklı karışımı içlerine pay edip, sarın. Açılmalarını önlemek için kürdanla tutturun. Üzerlerine zeytinyağı sürüp, karabiber serpin. Izgarada ya da fırında pişirin. Dilimleyerek servis tabağına alın. Kekik yaprakları ile süsleyin. Izgara sebze eşliğinde servis yapın.
Malzemeler (1 kişilik)
- 250 gram dana bonfile
- 2 çorba kaşığı antepfıstığı 5 adet ekşi kuru erik
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 dal kekik
- Tuz, karabiber
- Servis için: Izgara sebze
Antep Fıstıklı Dana Sarma Yapılışı
Antep fıstığını birkaç dakika haşlayıp süzün. Soğuk sudan geçirdikten sonra irice dövün. Erikleri ince kıyıp, fıstıkla karıştırın. Bonfileyi 3 parçaya bölün. Döverek inceltin. Üzerlerine tuz serpin. Fıstıklı karışımı içlerine pay edip, sarın. Açılmalarını önlemek için kürdanla tutturun. Üzerlerine zeytinyağı sürüp, karabiber serpin. Izgarada ya da fırında pişirin. Dilimleyerek servis tabağına alın. Kekik yaprakları ile süsleyin. Izgara sebze eşliğinde servis yapın.