deep
Harbi Aktif Üye
Ankaranın meşhur yiyecekleri, Ankaranın yöresel yemekleri
Ankara'nın yemekleri çeşitlidir. Şöyle sıralayabiliriz:
Çorbalar; aş, dutmaç, keşkek, miyane, sütlü, tarhana ve toyga çorbaları,
et yemekleri; Ankara tavası, alabörtme, calla, çoban kavuması, ilişkik, kapama, orman kebabı, patlıcanlı et, sızgıç, siyel, siper,
pilavlar; bici, bulgur pilavı, oğmaç aşı, pıt pıt pilavı,
dolmalar; efelek dolması, mantı, şirden dolması (humbar), yalancı dolma,
börekler- çörekler; alt-üst böreği, ay böreği, bohça, entekke böreği, hamman, kaha, kol böreği, papaç, Pazar böreği, tandır böreği ve yalkı
Ankara'nın yemekleri çeşitlidir. Şöyle sıralayabiliriz:
Çorbalar; aş, dutmaç, keşkek, miyane, sütlü, tarhana ve toyga çorbaları,
et yemekleri; Ankara tavası, alabörtme, calla, çoban kavuması, ilişkik, kapama, orman kebabı, patlıcanlı et, sızgıç, siyel, siper,
pilavlar; bici, bulgur pilavı, oğmaç aşı, pıt pıt pilavı,
dolmalar; efelek dolması, mantı, şirden dolması (humbar), yalancı dolma,
börekler- çörekler; alt-üst böreği, ay böreği, bohça, entekke böreği, hamman, kaha, kol böreği, papaç, Pazar böreği, tandır böreği ve yalkı