mahir
Harbi Aktif Üye
Ananaslı keseler yapılışı
Malzemeler (6 kişilik)
• 1 adet ananas
• 1'er çay bardağı kıyılmış ceviz ve fındık
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• 1 çay bardağı kuruüzüm
• 1'er çay bardağı file badem ve antepfıstığı
• 1 çay kaşığı tarçın
• Yarımşar çay kaşığı karanfil, zencefil ve rendelenmiş muskat
• 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
• 6 adet milföy hamuru
• 1 adet yumurta
Ananaslı keseler yapılışı
Kıyılmış ceviz ve ardından fındığı tereyağında kavurun. Üzüm, badem, antepfıstığı, tarçın, karanfil, zencefil, muskat ve portakal kabuğu ilave edip karıştırın. Küp doğranmış ananas ekleyip harmanlayın. 1 adet milföy hamurunun ortasına 1 çorba kaşığı cevizli harçtan yerleştirin. Kenarlarını bohça şeklinde kapatın. Kalan milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayıp, kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün. Ûnccdcn ısıtılmış 160 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın. Gülşen Yılmaz
Malzemeler (6 kişilik)
• 1 adet ananas
• 1'er çay bardağı kıyılmış ceviz ve fındık
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• 1 çay bardağı kuruüzüm
• 1'er çay bardağı file badem ve antepfıstığı
• 1 çay kaşığı tarçın
• Yarımşar çay kaşığı karanfil, zencefil ve rendelenmiş muskat
• 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
• 6 adet milföy hamuru
• 1 adet yumurta
Ananaslı keseler yapılışı
Kıyılmış ceviz ve ardından fındığı tereyağında kavurun. Üzüm, badem, antepfıstığı, tarçın, karanfil, zencefil, muskat ve portakal kabuğu ilave edip karıştırın. Küp doğranmış ananas ekleyip harmanlayın. 1 adet milföy hamurunun ortasına 1 çorba kaşığı cevizli harçtan yerleştirin. Kenarlarını bohça şeklinde kapatın. Kalan milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayıp, kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün. Ûnccdcn ısıtılmış 160 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın. Gülşen Yılmaz