Alman Makarnası Tarifi

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
Alman Makarnası Tarifi, Alman Makarnası nasıl yapılır
alman makarnasi.jpg
Malzemeler
  • 1 soğan
  • Salça
  • Ayçiçek Yağı
  • Nane
  • Kekik
  • İçim Kaşar Peynir
  • Sarımsak
  • Pul biber
  • 1 Paket Makarna
  • Süt

Alman Makarnası Tarifi Yapılışı
  • Makarna haşlanır. Aldante kıvama gelince süzülür, hafif sudan geçirilir.
  • Başka bir kapta yarım bardak süt, 2 yemek kaşığı salça ve 1 çay bardağı su karıştırılır.
  • Tencereye yağ konularak kızıdırlır. Yağ kızdıktan sonra soğanlar küçük küçük doğranır ve yağda kavrulur. Soğanlar pembeleştikten sonra 1 adet sarımsak çok küçük şekilde küp küp kesilir ve soğanla birlikte kavrulur. Kavrulduktan sonra ayrı kapta hazırladığımız süt, salça, su karışımı tencereye ilave edilir. Bunları da karıştırdıktan sonra kekik, nane, pul biber ve istenildiği kadar baharat çeşidi ilave edilir ve kavrulur. Son olarak karışıma makarna atılır.
  • Tabağa konulan makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar ve ince kesilmiş kırmızı dolmalık biberle servis yapılır.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst