Adana Kebabı Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Adana Kebabı Tarifi, Adana Kebabı nasıl yapılır
adana kebabi.jpg
Esnafın günlük vazgeçilmez öğle yemeği Adana kebabıdır. Bende arada sırada söylüyorum eve dürüm ama kendim yapmayı daha çok severim. Mangal keyfi yapmak isteyen HarbiForum üyeleri için pratik leziz adana tarifini anlatacağım...

Malzemeler
1 kg ince çekilmiş kuzu kıyma
100 gr yağ
1 çorba kaşığı acı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1,5 cm eninde kebap şişleri
tuz

Adana Kebabı Yapılışı
Kıymayı, pul biber ve toz biberle iyice yoğurun. Buzdolabına koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin.
Dolaptan çıkarıp tuzunu koyun. Tekrar yoğurun. Yoğurduğunuz kıymadan avucunuzun aldığı kadar parçalar koparark şişlere tutturun. Elinize yapışmaması için ara sıra avucunuzu ıslatarak bir elinizle şişi tutun, diğer elinizle de kıymayı şişe tutturarak, kebabı hazırlayın. Mangalı yakın.
Şişleri mangala dizip iki taraflı olarak pişirin. Sumaklı soğan salatası ve yeşil salata ile sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
27B
Üst