Acıbademli Kremalı Tatlı Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Acıbademli Kremalı Tatlı nasıl yapılır

Özellikle yaz aylarında yapılabilecek sütlü bir tatlıyla karşınızdayız. Acıbadem kurabiyeleri bu tatlıya lezzetini ve ismini veren malzememiz. Ramazan aylarında da tercih edilebilecek bu hafif tatlı, iftardan sonra yenebilir.

acibademli-kremali-tatli.jpg


Malzemeler (12 adetlik)
  • 160 gram acıbadem kurabiyesi
  • 1 kahve fincanı bademi
  • 2 çorba kaşığı krema
Krema için:
  • 3 adet yaprak jelatin
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 750 ml süt
  • 4 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı tozşeker
  • 1 kutu (200 ml) krema
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için: Şeftali
Acıbademli Kremalı Tatlı nasıl yapılır
1. Krema için jelatinleri soğuk suyun içinde 15 dakika bekletin. Süt ve yumurtayı derin bir kapta pütür kalmayacak şekilde çırpıcı ile iyice çırpın. Toz şeker ve kremayı ilave edip, sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Göz göz olmaya başlayınca tencereyi ocaktan kaldırın.

2. Vanilya ile sudan çıkarıp, elinizle sıktığınız jelatini ekleyin. Mikserle iyice çırptıktan sonra küçük silikon muffin kalıplarına birer parmak olacak şekilde kremayı paylaştırın.

3. Diğer taraftan acıbadem kurabiyesi ve bademi robottan geçirip, bir kaba alın. içine 2 çorba kaşığı kremayı katın ve yoğunluktan sonra sulu köfte büyüklüğünde yuvarlak toplar hazırlayın. Bu topları muffin kalıplarının içindeki karışımın ortasına koyun.

4. Kalan krema karışımını kaplara paylaştırın. Donması için buzdolabında 1 gece bekletin. Üzerine küp şeklinde doğranmış şeftali koyup servis yapın.

Aşçının notu: Dilerseniz tatlıyı servis tabağına çıkarıp, dilediğiniz meyve ile servis yapabilirsiniz.
 
Son düzenleme moderatör tarafından:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst