Acele Turşu Tarifi

  • Konuyu başlatan deep
  • Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 3.693
deep Harbi Aktif Üye
Acele Turşu Tarifi, Acele Turşu nasıl yapılır
aceletursu.jpg

Çabuk turşu yapmak isteyen hanımlarımız için pratik bir tarif,

Malzemeler
  • 2,5 bardak elma sirkesi,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri,
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
  • 150 gram havuç,
  • 150 gram taze fasulye,
  • 150 gram arpacık soğan,
  • 100 gram yeşil sivribiber,
  • 50 gram kırmızıbiber,
  • 150 gram kereviz kökü ve yaprağı,
  • 100 gram karnabahar,
  • 2 baş sarımsak
  • 1 demet dereotu.

Acele Turşu Yapılışı
Sebzeleri su ile yıkayıp ayıklayalım. Daha sonra ayrı ayrı hepsini küçük küp şeklinde doğrayalım. Sirke ve zeytinyağını büyük bir tencerenin içine koyarak kaynatalım. İçine tuzu ve pudraşekeri ilave edelim. Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları, 5-6 dakika kadar sonra taze fasulyeyi, kereviz kökü ve yaprağını koyarak kaynatmaya devam edelim. 5-6 dakika sonra karnabaharı, biberleri ve soğanı atıp 10 dakika daha kaynatalım. Ocaktan indirip, soğutup dereotu koyalım. Bir kavanozda 1 gün bekletelim.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
12B
Üst