2022 Dünya Kupası Polonya Kadrosu

Lewandowski önderliğindeki Polonya milli takımı kadrosu gruptan çıktı. 2022 Dünya Kupası Polonya Kadrosu zor da olsa gruptan çıktı ancak son 16 turunda elendi.

UEFA tarafından düzenlenen Dünya kupası eleme gruplarında I grubunda ikinci torbadan katılan Polonya, bu grupta 20 puanla İngiltere'nin ardından ikinci sırada yer alarak play-off oynamayı hak etti. Play-off'ların yarı finalinde Rusya ile karşılaşması gereken Polonya, Rusya'nın Ukrayna savaşından dolayı turnuvalardan men edilmesinden dolayı hükmen finallere kaldı. Finalde İsveç'i 2-0 yenerek Katar biletini alarak Dünya Kupası'nda yer aldı.

Polonya'nın 2022 FIFA Dünya Kupası'nda en büyük kozu, son kez bir Dünya Kupası sahnesine çıkacak olacak olacak süper golcü Lewandowski olarak görünüyordu. Kaptan Lewandowski'nin ardından takımın en gözde ve meşhur oyuncuları Juventus forması giyen kaleci Szczesny ve Napoli'nin tecrübeli Piotr Zielinski idi. Kamil Glik ve Arkadiusz Milik gibi Avrupa'da top koşturan bir çok ismin yer aldığı kadroda, Polonya liginden daha az oyuncu bulunuyordu.

Polonya, 2022 FIFA Dünya Kupası Katar organizasyonunda C grubunda Arjantin, Suudi Arabistan ve Meksika ile birlikte yer aldı.

Polonya Milli Takımı Kadrosu 2022​

1974 ve 1982 Dünya kupalarında üçüncülük başarısını elde eden Kartallar lakaplı Polonya, bu başarının üstüne koyamadı. Teknik direktör Czesław Michniewic Polonya'yı Dünya Kupası'nda temsil edecek 26 kişilik kadroyu FIFA'ya ibraz etti. FIFA World Cup 2022 Polonya milli takımı oyuncuları oynadıkları takımlarla ve pozisyonları ile birlikte şu hali aldı.

Kaleciler: Bartlomiej Drągowski (Spezia), Lukasz Skorupski (Bologna) ve Wojciech Szczesny (Juventus).

Defans oyuncuları: Jan Bednarek (Aston Villa), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Matty Cash (Aston Villa), Kamil Glik (Benevento), Robert Gumny (Augsburg), Artur Jedrzejczyk (Legia Warsaw), Jakub Kiwior (Spezia), Mateusz Wieteska (Clermont Foot) ve Nicola Zalewski (Roma).

Orta saha oyuncuları: Krystian Bielik (Birmingham City), Przemyslaw Frankowski (Lens), Kamil Grosicki (Pogon Stettin), Jakub Kaminski (Wolfsburg), Grzegorz Krychowiak (Al-Shabab), Michal Skoras (Lech Poznan), Damian Szymanski (AEK Athens), Sebastian Szymanski (Feyenoord), Piotr Zielinski (Napoli) ve Szymon Zurkowski (Fiorentina).

Forvetler: Robert Lewandowski (Barcelona), Arkadiusz Milik (Juventus), Krzysztof Piatek (Salernitana) ve Karol Swiderski (Charlotte FC).

Teknik Direktör: Czesław Michniewic
2022 dünya kupası polonya kadrosu

Forma numaralarıyla liste halinde Polonya'nın 2022 FIFA Dünya Kupası kadrosu

NoOyuncuTakımPozisyon
1​
Wojciech SzczęsnyJuventusKL
2​
Matty CashAston VillaDF
3​
Artur JędrzejczykLegia WarsawDF
4​
Mateusz WieteskaClermontDF
5​
Jan BednarekAston VillaDF
6​
Krystian BielikBirmingham CityOS
7​
Arkadiusz MilikJuventusFV
8​
Damian SzymańskiAEK AthensOS
9​
Robert Lewandowski (kaptan)BarcelonaFV
10​
Grzegorz KrychowiakAl-ShababOS
11​
Kamil GrosickiPogoń SzczecinOS
12​
Łukasz SkorupskiBolognaKL
13​
Jakub KamińskiVfL WolfsburgOS
14​
Jakub KiwiorSpeziaDF
15​
Kamil GlikBeneventoDF
16​
Karol ŚwiderskiCharlotte FCFV
17​
Szymon ŻurkowskiFiorentinaOS
18​
Bartosz BereszyńskiSampdoriaDF
19​
Sebastian SzymańskiFeyenoordOS
20​
Piotr ZielińskiNapoliOS
21​
Nicola ZalewskiRomaOS
22​
Kamil GrabaraCopenhagenKL
23​
Krzysztof PiątekSalernitanaFV
24​
Przemysław FrankowskiLensOS
25​
Robert GumnyFC AugsburgDF
26​
Michał SkóraśLech PoznańOS

Polonya'nın 2022 Dünya Kupası Serüveni​

Polonya kupanın kendileri için açılış maçı olan ve Doha'daki 974 Stadyumunda oynanan Meksika maçında rakibiyle yenişemedi. Sonraki maçta grubun favorisi Arjantin'i sürpriz bir şekilde mağlup eden Suudi Arabistan ile Education City Stadyumunda 2-0 yenen Polonya, son maçında Messi'li Arjantin'e 2-0 yenilmesine karşın aynı anda oynan Meksika Suudi Arabistan maçının neticesiyle son anda gruptan çıktı ve D grubunun lideri Fransa'nın son 16 turundaki rakibi oldu.

SıraTakımOGBMAYAv.P
1🇦🇷 Arjantin320152+36
2🇵🇱 Polonya31112204
3🇲🇽 Meksika311123-14
4🇸🇦 Suudi Arabistan310235-23

Son 16 turu maçında Al Thumama Stadyumunda Fransa'ya karşı 2-1 kaybederek turnuvaya veda etti. Takımın tek golünü son dakikada temdit penaltısından Lewandowski kaydetti.
 
Son düzenleme:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
351
Yanıtlar
0
Görüntülenme
417
Yanıtlar
0
Görüntülenme
275
Yanıtlar
0
Görüntülenme
213
Yanıtlar
0
Görüntülenme
220
Üst