2022 Dünya Kupası Japonya Kadrosu

Japonya milli takımı kadrosu oldukça zorlu gruptan birinci olarak çıkma başarısı elde etti. 2022 Dünya Kupası Japonya Kadrosu ölüm grubu diye tabir edilen E grubunu lider olarak tamamladı.

Katar yolculuğu Asya Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından düzenlenen ikinci tur grupları aşamasıyla başlayan Japonya, bu yolculukta B grubunda yer alıyordu. Grubu 10 maçta 22 puan toplayarak Suudi Arabistan'ın ardından ikinci sırada tamamlayarak Katar'a gitmeyi başardılar.

Üst üste yedinci defa Dünya Kupalarına katılma başarısı gösteren Japonya'nın 26 kişilik kadrosunda tam 20 oyuncu yurtdışında oynayan oyuncularından oluşuyor. Eiji Kawashima ve Yuto Nagatomo dördüncü kez Dünya Kupaları kadrosuna seçilirken, sakatlıkları bulunan Ko Itakura, Hidemasa Morita ve Takuma Asano da kadroya son anda dahil edildi. Yuta Nakayama ise aşil tendonu yırtığı sakatlığı sebebiyle bu turnuvaya katılamadı.

2022 FIFA Dünya Kupası'nda E grubunda yer alan Japonya'nın rakipleri; Almanya, İspanya ve Kosta Rika idi.

Japonya Milli Takımı Kadrosu 2022​

Samuraylar lakaplı Japonya ancak Dünya Kupası şampiyonlarının elde edeceği bir başarıyı göstererek üst üste yedinci sefer Dünya Kupası gruplarına katılıyor. 2002'de turnuvaya ev sahipliği de yapan Samuraylar'ın en büyük başarısı üç defa son 16 turuna kalmaktı. Bu turnuvada bu sayıyı dörde çıkaran Japonya, çeyrek finale çıkmak istiyor.

Teknik direktör Hajime Moriyasu'nun duyurduğu FIFA World Cup 2022 Japonya milli takımı oyuncuları oynadıkları takımlarla ve pozisyonları ile birlikte son halini şöyle aldı.

Kaleciler: Eiji Kawashima (Strasbourg), Shuichi Gonda (Shimizu S-Pulse) ve Schmid Daniel (Sint-Troiden VV).

Defans oyuncuları: Hiroki Sakai (Urawa Red Diamonds), Miki Yamane (Kawasaki Frontale), Ko Itakura (Borussia Monchengladbach), Takehiro Tomiyasu (Arsenal), Maya Yoshida (Schalke), Shogo Taniguchi (Kawasaki Frontale), Hiroki Ito (Stuttgart) ve Yuto Nagatomo (FC Tokyo).

Orta saha oyuncuları: Junya Ito (Reims), Ritsu Doan (Fribourg), Wataru Endo (Stuttgart), Hidemasa Morita (Sporting), Ao Tanaka (Fortuna Dusseldorf), Daichi Kamada (Francfort), Take Kubo (Real Sociedad), Takumi Minamino (Monaco), Kaoru Mitoma (Brighton), Gaku Shibasaki (Leganes) ve Yuki Soma (Nagoya Grampus).

Forvet oyuncuları: Daizen Maeda (Celtic), Ayase Ueda (Cercle de Bruges) ve Takuma Asano (Bochum).

Teknik direktör: Hajime Moriyasu
2022 dünya kupası japonya kadrosu

Forma numaralarıyla liste halinde Japonya'nın 2022 FIFA Dünya Kupası kadrosu

NoOyuncuTakımPozisyon
1​
Eiji KawashimaStrasbourgKL
2​
Miki YamaneKawasaki FrontaleDF
3​
Shogo TaniguchiKawasaki FrontaleDF
4​
Ko ItakuraBorussia MönchengladbachDF
5​
Yuto NagatomoFC TokyoDF
6​
Wataru EndoVfB StuttgartOS
7​
Gaku ShibasakiLeganésOS
8​
Ritsu DōanSC FreiburgOS
9​
Kaoru MitomaBrighton & Hove AlbionOS
10​
Takumi MinaminoMonacoOS
11​
Takefusa KuboReal SociedadOS
12​
Shūichi GondaShimizu S-PulseKL
13​
Hidemasa MoritaSporting CPOS
14​
Junya ItoReimsOS
15​
Daichi KamadaEintracht FrankfurtOS
16​
Takehiro TomiyasuArsenalDF
17​
Ao TanakaFortuna DüsseldorfOS
18​
Takuma AsanoVfL BochumFV
19​
Hiroki SakaiUrawa Red DiamondsDF
20​
Shuto MachinoShonan BellmareFV
21​
Ayase UedaCercle BruggeFV
22​
Maya Yoshida (kaptan)Schalke 04DF
23​
Daniel SchmidtSint-TruidenKL
24​
Yuki SomaNagoya GrampusOS
25​
Daizen MaedaCelticFV
26​
Hiroki ItoVfB StuttgartDF

Japonya'nın 2022 Dünya Kupası Serüveni​

Grubunu ilk maçında Uluslararası Halife Stadyumunda Almanya ile karşı karşıya gelen Japonya büyük bir sürprize imza atarak 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanarak büyük yankı uyandırdı. Bu maçta Almanya'nın stoperi Antonio Rüdiger'in rakibyle alay etmek için yaptığı şebeklikler sosyal medyada tepkilere neden olmuştu. Bir sonraki maçta Ahmed bin Ali Stadyumunda Kosta Rika karşısında ikinci maçını 1-0 kaybeden Japonya'nın gruptan elenmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak beklenmedik sonuçların turnuvası olarak hafızalarda yer eden turnuvada umulmadık bir sonuç daha ortaya çıktı ve Japonya lider İspanya'yı 2-1 mağlup ederek gruptan lider olarak üst tura çıktı ve son 16 turunda Hırvatistan'ın rakibi oldu.

SıraTakımOGBMAYAv.P
1🇯🇵 Japonya320143+16
2🇪🇸 İspanya311193+64
3🇩🇪 Almanya311165+14
4🇨🇷 Kosta Rika3102311-83

Son 16 turunda El Cenub Stadyumunda Hırvatistan'a normal süresi 1-1 biten maçta, penaltılarda 3-1 yenilerek son finaliste elendiler. Minamino, Mitoma ve kaptan Yoshida'nın penaltılarını Hırvat kaleci Livakovic kurtardı. Japonya elense de oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin gönlünü kazandı.

Samuraylar bu turnavada 4 maça çıktılar ve bu maçlarda rakip takımlara 5 gol atıp, kalelerinde 4 gol gördüler. Takımın en golcüsü Ritsu Duan rakip filelere 2 gol attı. En çok gol denemesi ise 7 şutla, Takuma Asano'dan geldi.
 
Son düzenleme:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
377
Yanıtlar
0
Görüntülenme
244
Yanıtlar
0
Görüntülenme
321
Yanıtlar
0
Görüntülenme
389
Yanıtlar
0
Görüntülenme
264
Üst