2014 Engelli Memur Sınavı Ne Zaman

Ömer
Yönetici
Engelli Memur Sınavı Ne Zaman - 2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Tarihi
engelli-memur.jpg


ÖSYM, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ortalaşa organize edilen 2014 EKPSS tarihi belli oldu. Kamu kurum ve kuruşlarından daha fazla sayıda engelli personelin istihdamını sağlamak amacı ile Engelli Kamu Personeli Seçme sınavı yapılmakta.

2014 yılı Engelli Memur Seçme Sınavı 24 Nisan 2014 Perşembe günü yapılacak.

Geçen yılki sınav ülke genelinde 81 il merkezinde, 968 sınav binasında ve 12.128 salonda sorunsuz şekilde yapılmıştı. Sınavın tarafsız kriterlere göre yapılması için geçtiğimiz yıl 41.756 personel görev yapmıştı.

Sınava katılabilmek için %40 ve üzerinde özür oranında olmak, ortaöğreim, ön lisans veya lisans düzeyinde mezun veyahut mezuniyet durumunda olmak gerekiyor. Geçen yıl 60 bine yakın engelli memur adayı bu sınava başvurmuştu.

Sınavın yapılış yöntemi ve şekşi dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor. Sınav sorularının hazırlanması, sürelerinin belirlenmesi ve özür durumuna göre gruplandırılmasına kadar bir çok kriter göz önünde tutularak, sınav salonlarına ulaşımda engelli bireylere göre düzenlenerek özel önlemlerle bu sınav geçtiğimiz sene başarılı şekilde yapılmıştı.

2012 yılında yapılan sınavda 5264 memur, 2013 yılında yapılan sınavda da 5926 memur istihdam edilmişti. Yani bu zamana kadar yapılan iki sınav ile 11 bine yakın aday engelli memur olarak yerleştirildi.

İlk olarak 2012 yılında Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) adı ile yapılan bu sınav, yapılan yasa değişikliği ile "özürlü", "sakat", "çürük" gibi ayrımcı ve incitici ifadelerin devlet kurumlarında kaldırılması ile 2013 yılında Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) olarak değiştirilmişti.

ÖSYM takvimine göre bu sınavın 31 Ağustos 2014 tarihinde yapılacağı açıklanmıştı. Ancak ortak bakanlıkların girişimi ile bu tarih revize edildi. Sınavın başvuru tarihinin ne zaman olacağı ÖSYM tarafından belirlenecek.

2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2014-EKPSS) ile ilgili güncel bilgiler ÖSYM internet sitesinden ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden takip edebilecek.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
LAL
Üst