2014 Dünya Kupası Bosna Hersek Kadrosu

Ömer
Yönetici
2014 Dünya Kupası Bosna Kadrosu - World Cup 2014 Bosna Hersek Milli Takımı Kadrosu

Tarihinde ilk kez FIFA Dünya Kupası'nda boy gösterecek dost ve kardeş ülke Bosna-Hersek, bu turnuvada F grubunda yer alıyor. Grubun favori takımı Messi'li Arjantin'den sonra gruptan çıkmanın en büyük adayı hiç kuşkusuz Bosna Hersek olacak. Bosna-Hersek maçlarını Brezilya'nın Salvador, Belo Horizonte ve Curitiba şehirlerinde oynayacak.

Takımın teknik patronu ise hepimizin yakından tanıdığı ve uzun süre Türk futboluna teknik adam olarak hizmet etmiş Saffet Susic. Türkiye'de bulunduğu dönemlerde bir çok Anadolu takımını çalıştırmıştı. Susic'in yardımcılığını ise Fenerbahçe ve Galatasaray'da forma giymiş efsane oyuncu Elvir Baliç yapıyor.

Bosna Hersek milli takımının kadrosunda da bir çok Türk takımında forma giyen oyuncu mevcut. Elazığspor'lu Ognjen Vranjes, Erciyespor'lu Senijad Ibricic, Gaziantepspor'lu Haris Medunjanin, Başakşehirspor'lu (İstanbul BB) Edin Visca ve Galatasaray'lı Izet Hajrovic bu turnuvada ter dökecekler.

Takımın kilit oyuncuları ise Roma'da oynayan Miralem Pjanic, Manchester City forması giyen Edin Dzeko ve bir dönem Galatasaray forması da giyen 10 numaralı oyuncu Zvjezdan Misimovic.

Kaleciler: Asmir Begovic (Stoke City), Jasmin Fejzic (Aalen), Asmir Avdukic (Borac Banja Luka)

Savunma oyuncuları: Emir Spahic (Bayer Leverkusen), Toni Sunjic (Zorya Luhansk), Sead Kolasinac (Schalke), Ognjen Vranjes (Elazığspor), Ermin Bicakcic (Eintracht Braunschweig), Muhamed Besic (Ferencvaros), Mensur Mujdza (Freiburg)

Orta saha oyuncuları: Miralem Pjanic (Roma), Izet Hajrovic (Galatasaray), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Senad Lulic (Lazio), Anel Hadzic (Sturm Graz), Tino-Sven Susic (Hajduk Split), Sejad Salihovic (Hoffenheim), Zvjezdan Misimovic (Guizhou Renhe), Senijad Ibricic (Erciyespor), Avdija Vrsajevic (Hajduk Split)

Forvet oyuncuları: Vedad Ibisevic (Stuttgart), Edin Dzeko (Manchester City), Edin Visca (İstanbul Büyükşehir)

bosna-hersek-milli-takimi.jpg
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst