2014 Dünya Kupası Belçika Kadrosu

Ömer
Yönetici
2014 Dünya Kupası Belçika Kadrosu - World Cup 2014 Belçika Milli Takımı Kadrosu

2014 FIFA Dünya Kupası Brezilya'da yapılıyor. H grubunda yer alan Belçika milli takımının rakipleri; Rusya, Cezayir ve Güney Kore. Belçika yakaladığı genç jenerasyonla Dünya Kupası'nda gidebileceği yere kadar gitmeyi hedefliyor.

Belçika milli takımının teknik direktörlüğünü Marc Wilmots yapıyor. Takımın kaptanı Manchester City forması giyen tecrübeli müdafa oyuncusu Vincent Kompany.

Belçika milli takımının en büyük kozu Chelsea forması giyen 23 yaşındaki süper yıldız Eden Hazard olacak. De Bruyne, Mirallas ve Mertens ise etkili bir performans göstermesi beklenen diğer Belçikalı oyuncular.

FIFA milli takımlar sıralamasında 11.sırada olan Belçika, Dünya Kupası grup maçlarını Brezilya'nın Cuiaba, Curitiba ve Rio De Janeiro kentlerindeki stadlarda oynayacak.

Kaleciler: Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool), Sammy Bossut (Zulte-Waregem)

Savunma oyuncuları: Toby Alderweireld (Atletico Madrid), Anthony Vanden Borre (Anderlecht), Daniel Van Buyten (Bayern Munich), Vincent Kompany (Manchester City), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur), Thomas Vermaelen (Arsenal), Nicolas Lombaerts (Zenit Saint Petersburg), Laurent Ciman (Standard Liège)

Orta saha oyuncuları: Axel Witsel (Zenit Saint Petersburg), Marouane Fellaini (Manchester United), Steven Defour (Porto), Moussa Dembélé, Nacer Chadli (both Tottenham Hotspur), Kevin De Bruyne (Wolfsburg)

Forvet oyuncuları: Romelu Lukaku (Chelsea), Divock Origi (Lille), Eden Hazard (Chelsea), Kevin Mirallas (Everton), Dries Mertens (Napoli), Adnan Januzaj (Manchester United)

belcika-milli-takimi.jpg
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst