2013 LYS Başvuruları Nasıl Yapılır

Ömer
Yönetici
LYS Başvuruları Nasıl Yapılır

Üniversite okumak için ikinci adım olan Lisans Yerleştirme Sınavı başvuruları hafta başı yani 22 Nisan'da başlıyor. Adaylar bir hafta içinde başvurularını yapmalı çünkü son başvuru tarihi 29 Nisan Pazartesi. Bu tarihler içinde başvuru yapılmazsa başvuru süreleri uzamayacağı için YGS'den kazanılan haklar kaybedilecek.

LYS için harici bir kılavuz yok, bu yüzden adaylar başvuru yapmadan evvel ÖSYS ile alakalı tüm kural ve kaideleri içeren 2013 ÖSYS kılavuzunu özenle ve dikkatle incelemeli.

LYS başvuruları internet üzerinden yapılabileceği gibi her hangi bir sınav başvuru merkezi aracılığı ile de yapılabilecek.

LYS başvurusunu okul gibi sınav başvuru merkezlerinden yapacak adaylar, 2 TL başvuru ücreti ödemek zorundadır.

YGS'de uygun puanı alıp LYS sınavlarına katılma hakkını kazanan adaylar, LYS puanına uygun 5 LYS sınav dalından istedikleri sınavlara katılabileceklerdir.

LYS adayları girmek istedikleri sınav başına 25 TL ücret ödeyecekler. Bu sınavların ücretlerini aşağıdaki bankaların her hangi şubesinden yada intener şubeleri üzerinden yapabilecekleri gibi PTT şubelerinden de yapabilecekler;

  • Vakıflar Bankası
  • T.C. Ziraat Bankası
  • Halk Bankası
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası
  • Deniz Bank
  • Türkiye Ekonomi Bankası (TEB)
  • Akbank

Ayrıca kredi kartı veya banka kartları ile ÖSYM'nin internet sitesindeki "ücretler" kısmından da ödeme yapılabilecek.

LYS adayları başvuru yapacakları LYS sınav türlerine iyi karar vermeliler. Uzmanlar adayların tüm LYS sınavlarına katılarak, tüm LYS puan türlerinden puan elde etmelerini öneriyor.

Kısacası LYS'ye katılabilmek için adayların, sınav ücretini yatırıp, internet veya sınav başvuru merkezleri aracılığı ile başvurularını yapmaları gerek.

Başvurularını internet ortamından bireysel olarak gerçekleştirecek adayların dikkat edeceği en önemli husus, başvuru neticesinde ekranda "Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir" ibaresini görmeleri ve yazıcıdan yazılı bir çıktı alıp yerleştirme sürecine kadar bu belgeleri saklamalarıdır. ÖSYM başarısız kayıt işleminden sorumlu olmayacağını beyan ediyor.

Adaylar başvurularını yaptıktan sonra mutlaka ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden kayıt durumlarını kontrol etmelidirler. Bu şekilde kayıt durumunu sorgulayarak kaydınız sisteme geçmiş mi geçmemiş mi? öğrenebileceksiniz.

LYS sınavlarına katılacak tüm adaylara harbiforum olarak başarılar dileriz. İnşallah herşey gönlünüzce olur.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
7B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
12B
Üst