2013 Hac Kura Sonuçları 2013 Hac Kuraları

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
2013 Hac Kuraları Sonuçları, 2013 Hac kura Sorgulama, hacı çekilişleri 2013, Hac Çekilişleri

Bir milyonu aşkın hacı adayının heyecanla beklediği hac kuraları çekildi.

Başvuruları 4-22 Şubat tarihleri arasında yapılan kura Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonunda elektronik ortamda yapıldı. Kura çekim törenine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel kura sonuçlarının Diyanet'in hac için hazırladığı siteden saat 20.00 itibari ile TC Kimlik numarası ile öğrenilebileceğini bilgisini basın mensupları aracalığıyla paylaştı.

Hac kura sistemine de değinen Ergün Yücel, "2009 yılından bu yana katsayı uygulaması uyguluyoruz. Hacı adayları arasında 2007'den bu yana hacca gitmek için bekleyenler var. Bu kişiler hacı olma umuduyla 7.kez kuraya katılıyorlar.Katsayılı kura sistemindeki esas, beklenen yılların katsayısı alınarak kura hakkı verilmesidir. Bu sene 7 yıldır bekleyenler 49, 6 yıl bekleyenler 36, 5 yıl bekleyenler 25, 4 yıl bekleyenler 16, 3 yıl bekleyenler 9, 2 yıl bekleyenler 4 ve bu sene müracaat edenler de bir kura hakkıyla girmiş olacaklardır. Böyle bir sistem ile oranlar da bu sıraya göre gerçekten hakkaniyetli bir sıralama yapılmaktadır." şeklinde konuştu. Aşağıdaki linkini takip ederek Diyanet'in özel portalına ulaşabilirsiniz.

Hac Kura Sonuçları

Allah herkese kutsal toprakları görmeyi nasip eylesin.
 
Son düzenleme moderatör tarafından:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
76B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
30B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
213B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
68B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
8B
Üst