2011 Nissan Micra Özellikleri

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
2011 Nissan Micra Özellikleri, Nissan Micra özellikleri 2011, Nissan Micra'nın özellikleri

Ön ve yan hava yastıkları

Nissan Micra Ön ve yan hava yastıkları

Nissan Micra’da güvenliğiniz her zaman ön plandadır. Mood versiyonunda sürücü ve yolcu hava yastıkları, Passion ve Tekna versiyonlarında ise sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları standart olarak sunulmaktadır. Ön hava yastıkları sizi, araca önden gelebilecek darbelere karşı korumayı amaçlar. Yan hava yastıkları ise baş ve göğüs kafesi bölgenizi yandan gelebilecek darbelere karşı korumayı hedefler.

Otomatik yanan farlar ve yağmur sensörü

Nissan Micra Otomatik yanan farlar ve yağmur sensörü

Gün ışığı etkisini kaybettiğinde ya da kapalı otopark, tünel gibi yerlere giriş yapıldığında Nissan Micra’nın farları -Auto- konumunda bulunduğu taktirde otomatik olarak yanar. Gün ışığına tekrar kavuşulduğunda ya da aydınlık bir yere çıkıldığında ise otomatik olarak söner. Yağmur sensörü ise ön camda bulunan sensör vasıtasıyla başlayan yağmurun ön cama düştüğünü algıladığında -Auto- konumundayken otomatik olarak çalışır. Yağmurun şiddet derecesine göre fasılası hızlanır ya da yavaşlar. Yağmur sona erdiğinde ise otomatik olarak durur.

Aktif ön koltuk başlıkları

Nissan Micra Aktif ön koltuk başlıkları

Passion ve Tekna versiyonlarında bulunan aktif ön koltuk başlıkları boynunuzu yaralanmalara karşı maksimum düzeyde korumayı hedefler. Aracınıza arkadan çarpma durumu yaşanırsa, bu başlıklar ileri doğru hareket ederek başınızı arkadan destekler ve sabit tutar. Burada boynunuzun zedelenme riskinin ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır. Başlık aktif hale gelip, görevini tamamlayınca yeniden çalışabilecek şekilde eski haline döner.

Daha güvenli frenleme

Nissan Micra Daha güvenli frenleme

Nissan Micra’da var olan üç tip frenleme sistemi sizi güvenli bir mesafede durdurabilmek için birlikte çalışmaktadır. ABS fren sistemi, panik frenlemede tekerleklerin kilitlenip aracın kontrol dışı kalmasını önleyerek, direksiyon kontrolünün sürücüde kalmasını ve güvenli bir şekilde aracın durmasını sağlar.

Elektronik fren güç dağıtım sistemi (EBD) ise farklı yüzey koşullarına göre aracın tekerleklerine farklı kuvvetlerde fren basıncı uygulayıp, aracınızın kaymadan durmasını sağlayan bir sistemdir. Brake Assist (fren destek sistemi) sürücünün fren pedalına basış gücünü anlık ölçümlemelerle kontrol eder. Sistem yeteri kadar basınç algılamadığında frenleme gücünü artırır.

Elektrikli direksiyon sistemi

Nissan Micra Elektrikli direksiyon sistemi

Keskin dönemeçler, sıkışık park alanları, ani manevralar… Nissan Micra şehir yaşantısını hıza duyarlı elektrikli direksiyon sistemi sayesinde çabucak bir şekilde kolaylaştırır. Size sadece gideceğiniz yere rahatça gitmek kalır.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
7B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
44B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
9B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst