2011 Kurbanlık fiyatları ne kadar

deep Harbi Aktif Üye
2011 Kurbanlık fiyatları ne kadar? 2011 Kurbanlık fiyatları, Kurbanlık fiyatları 2011

2011 Kurban fiyatları kaç lira

Kurban bayramı yaklaşırken kurbanlık fiyatları belli oldu.
kurbanlık.jpg

Karaca, Kurban Bayramı'na yönelik çalışmalarının sürdüğünü belirterek, kurbanlık hayvan ithalatının Trakya bölgesiyle sınırlı olduğunu bildirdi.

Trakya bölgesinin şap hastalığından ari hale geldiğini dile getiren Karaca, şöyle devam etti:

''Bu, Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylandı. Doğunun en büyük problemi şap. Uzun yıllar çalışmasıyla Trakya'yı ari hale getirdik. Anadolu'dan oraya hayvan geçmesini önlüyoruz. Hastalıktan ari hayvanların geçmesine izin veriyoruz. Anadolu'da üretici, önceden test yaptırır, hayvanlarında sorun olmadığını tespit ettirirse Trakya'da hayvan satabilir. Trakya'nın kendi hayvanı kendine yetiyor. İstanbul'un Trakya yakasında yaşayan bölümün ihtiyacını karşılamak için kurbanlığa ithalat izni veriyoruz.''

Karaca, 2010 Ocak ayında 14,5 lira olan karkas fiyatının şu an ortalama 15,2 lira olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bir artış söz konusu değil. Burada yaptığımız planlamayla hem iç üretici hem de tüketicinin etini temin edecek politika takip ediyoruz. İl müdürlüklerimize kurbanlıkla ilgili yazı gönderdik. Gelen cevaplara göre Anadolu'da sıkıntı yok, elimizde yeteri kadar kurbanlık mevcut. Bayram öncesinde kurbanlık fiyatlarında artış beklemiyoruz. Anadolu'nun kurbanlık ihtiyacı yok. İthalata, hastalıktan ari olan bölgeyi tekrar hastalıklı hale getirmemek için izin veriyoruz. Bayram öncesinde üretici ve tüketici rahat edecek.''

2011 küçükbaş kurbanlık fiyatı

Yurt içinde, Türk Hava Kurumu 600, Türkiye Diyanet Vakfı 550, Kimse Yok Mu ve Cansuyu dernekleri 500, Mehmetçik Vakfı ile Yardımeli Derneği 460 TL, İHH ise 350 liraya kurban kesecek.
 
Son düzenleme moderatör tarafından:
Ömer
Yönetici
İnşallah bu yıl bari, fırsatçılar kurban yaklaştığı sıralar etin fiyatını artırmazlar.
 
gaddar Yeni Üye
Bu çoğu zaman besiciden değilde, piyasa spekülatörleri tarafından yapılıyor.
 
A
Aslanpaşa
Bence artırmamaları lazım ama artırıyorlar, keşke cüzzi fiyat olsa da herkes bu dini vecibesini yerine getirebilse.
 
A
aek55
Bizde ortak danaya gireriz, ne yapalım tek başımıza gücümüz yetmez.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst