2011-2012 Sonbahar Kış canlı renklerin hakim olduğu rahat kıyafetler

Ömer
Yönetici
2011-2012 Sonbahar Kış Rengarenk Kıyafetler Moda
2011-2012 Sonbahar Kış Koleksiyonu
Canlı Renklerin Hakim Oduğu Rahat Kıyafetler

sohbaharkisharbiforum.jpg

Canlı renklerin hakim olduğu rahat kıyafetler
Kırmızı, mavi, yeşil, sarının kullanıldığı dantel ve taşlarla süslenen kıyafetler, 2011/12 sonbahar-kış sezonunda vitrinleri süsleyecek.

Avrupa modasından esinlenen Ankara’daki modaevleri, yeni sezon kıyafetlerde kırmızı ve mavinin canlılığı, yeşilin ve sarının sakinliğini kıyafetleri giyenlere yansıtacak. Kırmızı ile morun, pembe ile mavinin zıtlığının bir arada kullanıldığı ekose baskılı kıyafetlerde, saten, keçe, kupra, flanel kumaşlar tercih edilecek.

Kadınlarda salaş ve rahatlığın ön plana çıktığı kazaklar ve gömleklerin altına rengarenk taytlar ya da dizüstü etekler kullanılacak.

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Genel Sekreteri Fulden Güney, 2012 Sonbahar-Kış sezonunun, canlı renklerin hakim olduğu rahat kıyafetlerden oluşacağını belirterek, "Rengarenk ekoseler, gelecek sene yeniden moda olacak" dedi.

Avrupa modasına göre şekillenen sezonda, kırmızı-mor, pembe-mavi gibi zıt renklerin kombine edildiği kıyafetlerin yeni sezona damgasını vuracağını bildiren Güney, canlı renklerin hakim olacağı kadın kıyafetinde ve erkek gömleklerinde, ekose üzerine rengarenk baskıların bulunduğunu söyledi.

Rahatlığı tercih eden kadın, salaş giyinecek

"Giyimde rahatlığın ön plana çıktığı yeni sezonda, geçmişte anne ve babalarımızın tarzlarının yeniden revaçta olacağı bir sezon yaşayacağız" diyen Günay, 2012 sezonunda, saçlarını kabartan ve bant takan genç kızların, hippi tarzındaki rahat giyimlerin dikkati çektiğini söyledi.

Satenvari ve dökümlü gömleklerin yer aldığı sezonda, uzun kazakların altına rengarenk ve desenli taytların vitrinleri süsleyeceğini anlatan Güney, siyah, kahverengi ve siyah renklerin hakim olduğu taytların artık puanlı ve çiçekli olmasının yanında taşlarla süslenen cepli olacağını kaydetti.

Pantolondan çok tayt ve eteklerin daha çok kullanılacağını bildiren Günay, boyları uzayan kazakların altına taytların tercih edildiğini ifade etti.

Günay, hem şık hem spor olan rengarenk kazak ve tayt kombinesinden oluşan modanın, insanlara enerji verdiğini belirtti.

Dizüstü ve diz altı eteklerin altına dizüstü ve kısalan dolgu topuklu çizmelerin kullanılacağını bildiren Güney, "İnsanlar, tarzlarına göre kıyafet ararken artık zorlanmayacak. Çünkü her renk ve modelde giyim, bu sene mağazalarda tüketicilerin zevkine sunulacak" diye konuştu.

Erkeklerde, kısa paçalı renkli pantolonlar

Erkek giyiminde ise farklı renklerden oluşan ceket ve pantolonların tercih edildiğini anlatan Günay, "Paça boyları kısalan ve canlı renklerin kullanıldığı pantolonlar, gelecek senenin erkek modasını oluşturuyor. Avrupa’da çok talep gören bu giyim tarzının Ankara’da gençlerin tercih edeceğini tahmin ediyorum. Onun dışında resmi kurumlarda bu tarz bir giyimin kullanılacağını sanmıyorum" dedi.

Günay, erkek giyimde, klasik ile spor arasında bir çizginin kullanılacağı söyledi.

Çözgü Giyim Genel Müdürü Hüsrev Eryıldırım da kadın giyiminde ön plana çıkan Ankara modasında, kırmızı, taba, bordo ve tarçın renklerinin kullanıldığını belirterek, "Keçe, saten, kupra ve flanel kumaşların kullanıldığı kadın giyimde, dantel ve taşlarla süslenmiş kıyafetler ön plana çıkıyor" diye konuştu.

Eryıldırım, ekose ve puantiyeli kıyafetlerin tercih edileceği yeni sezon eteklerin boylarının dizüstü olacağını ifade ederek, "Taş, dantel ve simlerin kullanıldığı kıyafetler, sezonu da canlandıracak" dedi.

Milliyet
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
13B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
24B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst