2010 Engelli Personel Alımı

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
2010 Engelli Memur Alımı - 2010 Engelli Kamu Personeli Alımları - 2010 Engelli Alımları - 2010 Özürlü Persone Alımı

2010 yılı bütçe görüşmeleri sırasında en çok değinilen konulardan bir tanesi özürlü alımıdır.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53. maddesine göre kamu kurumları toplam dolu kadrolarının yüzde 3′ünü özürlülere ayırmak zorundadır. Ancak kamu kurumları bu sorumluluklarını yıllardır yerine getirememektedir. İlgili Bakanların yaptığı açıklamalara göre de, bugün itibariyle 38 bin özürlü kadrosu boş bulunmaktadır.

Yılardır, özürlülere ayrılan kadrolar boş bulunmaktadır. Bu konuda yayımlanmış Başbakanlık Genelgeleri de bulunmaktadır. Ancak en büyük personele sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurumlarda, hizmetin gereğinden dolayı, özürlü istihdamı biraz daha zor olduğundan, kadrolar boş kalmıştır.

Ancak, 2010 yılı için, Ak Parti hükümeti tarafından özürlü istihdamına özel bir önem verildiği görülmektedir. Zira, özürlü personel alımı, 2010 yılı bütçe kanununda açıktan atama izni sınırlamalasının dışında bırakılmıştır. (Madde 22/2) Bir başka deyişle, özürlü personel alınınca kurumun açıktan atama izni sayısı azalmayacaktır. Bu oldukça önemli bir adımdır. Bu kanuni düzenleme sayesinde, 2010 yılında daha fazla özürlü memur alınacağı söylenebilir.

Burada şu hususu belirtmek gerekmektedir: 2010 yılında özürlü memur alımı sayının 38 bine varması, bir başka deyişle boş olan 38 bin özürlü kadronun hemen 2010 yılında doldurulması oldukça zordur. Zira, kamu kurumlarının kendi hizmet yapılarından kaynaklanan sorunlar bulunmaktadır. Örneğin özürlü polis memuru istihdamı nasıl yapılacaktır? Öncelikle bu tür sorunların çözülecektir diye düşünüyoruz.

Özürlü ziyaretçilerimizin, 2010 yılından umutlu olmaları, ama istihdama ilişkin sorunları da göz önüne alarak her özürlünün istihdam edileceği gibi bir beklentiye girmemeleri uygun olacaktır. Bu ülkenin en büyük ihtiyacı olan öğretmen alımında dahi yılda 40 bin kadrolu öğretmen alımı yapılamamaktadır. Bu husus unutulmamalıdır.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
12B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
99B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
LAL
Üst