Kola içince 1 saat içinde vücudumuzda olanlar ...

SYSTEM Üye
Kola içince 1 saat içinde vücudumuzda olanlar



İlk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur

40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebeklerniz büyür. kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak (sigara da ki gibi)

Ama ne de olsa başka bir kola içersiniz ve geçer dimi...
 
ka1453 Yeni Üye
artık iyice azaltmak lazım böyle içecekleri..hem sağlığa zararlı hem de bazı markaların kazançları kim bilir neye gidiyor?en azından mecbur kaldığımızda türk malı kullanalım...
 
RapSoDie Yeni Üye
iğrenç ya hakkaten...
bende 3 ay öncesine kadar tiryaki denilebilecek durumdaydım ama artık içimiyorum...
 

Benzer Konular

Yanıtlar
11
Görüntülenme
21B
Üst