TTNET 8 MBİT

NymO Değişik Yönetici
işte arkadaşlar 8mbit e geçtim ama :D

ttnet uçan internet diye bi büyük bi yalan atmış işte 8mbit e geçtikden sonra modemden hızına bakdım hiçte 8 e benzemiyor hatta 4mbit in üstüne cıkınca hat kopuyor net met yalan oluyor :D ahanda kanıtı bakın.
 

Ek dosyalar

  • bookyalan.jpg
    bookyalan.jpg
    7,9 KB · Görüntülenme: 2.901
Son düzenleme moderatör tarafından:
NymO Değişik Yönetici
Aha telekomdan aradılar dedikleri laf şu. Kardeşim sen niye 8mbit e geçiyon merkeze uzaksın gelmez oraya kadar :D madem altyapın yetmiyor niye geçişe izin veriyon töbe töbe. 2 mbitde sabitlediler ama 15 gbden sonra 512 ye geçeciği için tekrardan 1mbit e geçecem.
 
Son düzenleme moderatör tarafından:
Ufukrhsn Üye
Belirtilen hız fiziksel bağlantı koşulları nedeniyle, garanti edilen hız olmayıp ulaşılabilecek en yüksek hızı göstermektedir. Söz konusu 8 Mbps'lik hızın, mümkün olan en yüksek seviyede Türkiye genelinde sağlanabilmesi için altyapı geliştirme çalışmaları artarak devam etmektedir.
 
Ömer
Yönetici
kenan sizin evle bizim ev arası mesafe ne kadar ki bu kadar düşüyor senin bağlantı ?

gerçi buda yeterli değil 3mbps kayıp.arada 7.7mbps oluyor arada 6 benim hat...telekom yıllarca sömürüyor bizi bakalım 29 temmuzda 3g çıkınca ne yapacaklar.alternatifsiz olmanın avantajlarını kullanıp milleti kazıklıyorlar.
 
NymO Değişik Yönetici
nasıl sorun yok buraya 2mbit bile gelmiyor 2mbiti kılım geçince hat kopuyor boş boş konusma altyapı yok bişey yok uçan internet diye çıkarttılar bişey milleti sömürüyorlar akıllarınca millet netsınırsıza geçecek 15gb kota dolunca 512kbps ye düşecek net hatlar rahatlayacak yok öyle yağma yapıyorlarsa adam akıllı yapsınlar yoksa süperonlinede var kablonetde var büssürü şey var zaten 4mbitler 4mbit i görebiliyomu sor bakalım kullanan birine en fazla 3100 fln görüyordur :D
 
Ufukrhsn Üye
nasıl sorun yok buraya 2mbit bile gelmiyor 2mbiti kılım geçince hat kopuyor boş boş konusma altyapı yok bişey yok uçan internet diye çıkarttılar bişey milleti sömürüyorlar akıllarınca millet netsınırsıza geçecek 15gb kota dolunca 512kbps ye düşecek net hatlar rahatlayacak yok öyle yağma yapıyorlarsa adam akıllı yapsınlar yoksa süperonlinede var kablonetde var büssürü şey var zaten 4mbitler 4mbit i görebiliyomu sor bakalım kullanan birine en fazla 3100 fln görüyordur :D

Araştırmadan bişeye kalkışırsan böyle dersin..

Ben sana diyorumki 8 mbit hız santrale bağlı olarak sağlanabiliyor..4 mbit hız için öyle bişey yazmamışlar yani hertürlü 4mbit hız sağlanıyor..Seninki 8 mbit olduğundan okadar düşmüştür..8mbitler santralin durumuna bağlı..

Düzgün okumamışsın az önce yazdığımı
Ttnet 4 mbit sınırsız : 82 tl
Biriadsl 4 mbit sınırsız : 32 tl


  • 6, 8 ve 10 Mbps hız seçenekleri müşterinin bağlı olduğu santralin teknik özellikleri uygun olduğu takdirde sağlanacaktır.
Yani şimdilik 6.8.10 mblar ülkemizde daha gelişmemiş..O yüzden şimdilik 4 mbit kullanmak daha akıllıca..
 
Ömer
Yönetici
iyide nymo ile evimiz 500-600 metre :) ben arada 7mbit i görüyorum...
ayrıca her halükarda telekom insanları sömürüyor ve kandırıyor geçenlerde telekoma attığım mail

Biz ADSL'in çıktığı ilk günlerde abone olduk yani 2004 yılında bari aboneyiz.2004 yılından beri ADSL internetin geldiği nokta sadece 2 adım.Nedense Telekom özelleştirildiğinden sonra hizmet kalitesi malesef düştü.Şu anki dünyada en pahalı interneti kullanmamızda bunun bir numaralı delilidir.Ben şu an 1 Mbps sınırsız ADSL Aboneliğine tam tamına 45 TL sayarken, İstanbul'un lüks semtlerinde oturan vatandaş Superonline'ın kendilerine sunduğu muhteşem Fiber internet hizmetiyle 10 Mbps sınırsız/limitsiz internete benim TTnet'e verdiğim parayı verip kullanıyor.Buda benim zoruma gidiyor.Ne yapayım şimdi kalkıp İstanbulun lüks semtlerinde mi oturayım? Lütfen bu TTnet'in soyguncu tarifelerine bir çeki düzen verin.6 senedir sınırsız internete 49 TL ödüyorduk, devletimiz ÖTV indirmi yaptıda bize bonkörlük eder gibi 2,19 TL indirim yaptınız.Ben kesinlikle bu 3.sınıf hizmete 1.sınıf para vermeyi kabullenemiyorum.İstanbuldaki adam son teknoloji fiberobtik kabloyla evine gelen 10MBit internete 49 TL verecek, ben anadolunun ücra köşesindeki evimden nete girmek için bakır paslanmış kablolardan gelen 1Mbit (gerçi hiç 900Kbit'i görmedik) ADSL ttnete 45 TL vereceğim.Bu tamamen haksızlık.Haksız rekabet yapılıyor.Üstelik telefon hattınıda zorunlu tutup aylık 20 TL konuşmadığım telefona para ödüyorum.Bence devletimiz bu özelleştirmeden kar etmiş olabilir ama vatandaş zarar ediyor ve 3.sınıf hizmete 1.sınıf ücret ödemeye devam ediyor.TTnet'e defalarca mail atmama rağmen bu haykırışıma elle tutulur bir yanıt alamadım.

5-6 senedir aboneyim bir kere olsun, yeni abonelere sunulan ayrıcalıklardan yararlanamadım.(Bakınız; Modem hediyeleri, fiyat indirimleri vs.)

Ben her türlü hakkımı arayacağım, Ulaştırma bakanlığına hatta gerekirse Başbakanlık'a kadar gideceğim...

Sizce de ortada bir haksızlık yok mu ? 8 Mbit'e kadar internet masalını bana anlatmayın uçan internet falan demeyin boşuna.Çünki Superonline 10 Mbit fiber sınırsız internete 49 TL diyor, sizin bakır kablolarla getirdiğiniz ve 8 Mbit dediğiniz (kullananlardan aldığım bilgilere göre max 7.7Mbit) 15 GB sınırlı internetinize 10 Mbit fiberobtik tarife parası olan 49 TL'yi vermek akıl karı mıdır? Bu mudur sizin adaletiniz ? Bu mudur bize reva gördüğünüz ücretler ve bu mudur sizin hizmet dediğiniz ?

Superonline yetkilileriyle görüştüm ve 2010 yılından sonra memleketime fiber altyapıyı getireceklerini söylediler.3G çıkana kadar veya Superonline fiber net veya Kablonet memleketime gelene kadar elimiz size mahkum.Sizde bu durumu suistimal edip bizi soymaya devam edin.Ne de olsa size mecburuz. Ne de olsa herkes benim gibi hakkını da aramaz. Ne de olsa kimse sesini soluğunu çıkarmaz. Dayarım sırtımı vatandaşa. Ne güzel anlayış be. Ama ben size hakkımı helal etmiyorum. Ne yapmalıyız söyleyin ? Gidip İstanbul'a Ankara'ya büyük şehirlere göçüp KabloNet Superonline fiber net mi bağlatalım yoksa kendimizi damdan aşağımı atalım ?

Siz altyapınıza önem falan vermeyin, fiberobtik ağınızı döşemeyin, şimdilik elimiz size mahkum diye sakın altyapıya önem vermeyin. Ama unutmayın bir gün bir babayiğit çıkarsa bizim gibi yolacak kaz bulamazsınız. Alternatifsiz olduğunuz için millet sizden hizmet alıyor olabilir ama kesinlikle iyi hizmet almıyor.

Müşteri memnuniyeti belki sizin için önemli değil tekel olduğunuz için ama bende müşteriysem sizden memnun falan değilim....5-6 senedir verdiğim paranın hakkını alamadım... ve halen alamıyorum ve size hakkımı helal etmiyorum.....

Şimdi bu mesaja alacağım cevabı da biliyorum otomatik bir cevap gelecek "daha iyi hizmet alabilmem için, çalışmalarımız devam ediyor" diyeceksiniz...Verdiğiniz cevaplardan ve hizmetinizden asla tatmin olamıyorum maalesef.....

Buda Ulaştırma Bakanlığı'na attığım mail;

Ben ADSL'in çıktığı ilk günlerde abone oldum, yani 2004 yılında bari aboneyiz. 2004 yılından beri ADSL internetin geldiği nokta sadece 2 adımdan öteyi geçemedi.Nedense Telekom özelleştirildiğinden sonra hizmet kalitesi düştü. Şu anki dünyada en pahalı interneti kullanmamızda bunun bir numaralı delilidir. Ben şu an 1 Mbps sınırsız ADSL Aboneliğine tam tamına 45 TL sayarken, İstanbul'un lüks semtlerinde oturan vatandaş Superonline'ın kendilerine sunduğu Fiber optik hatla evlerine gelen internet hizmetiyle 10 Mbps sınırsız/limitsiz internete benim TTnet'e verdiğim parayı verip kullanıyor.Buda benim zoruma gidiyor.Ne yapayım şimdi kalkıp İstanbulun lüks semtlerinde mi oturayım? Lütfen bu TTnet'in soyguncu tarifelerine bir çeki düzen vermesi için yaptırımlarda bulunun. 6 senedir sınırsız internete 49 TL ödüyorduk, devletimiz ÖTV indirimi yaptı da bize bonkörlük eder gibi 2,19 TL indirim yaptılar ve şimdi böbürlenir oldular. Ben kesinlikle bu 3.sınıf hizmete 1.sınıf para vermeyi kabullenemiyorum. İstanbul'daki vatandaş son teknoloji fiber optik kabloyla evine gelen 10 MBit internete 49 TL verecek, ben Anadolu'nun ücra köşesindeki evimden internete girebilmek için bakır paslanmış kablolardan gelen 1Mbit (gerçi hiç 900Kbit'i görmedik) ADSL Ttnet'e 45 TL vereceğim. Bu tamamen haksızlık. Haksız rekabet yapılıyor. Üstelik telefon hattını da zorunlu tutup aylık 20 TL konuşmadığım telefona para ödüyorum. Bence devletimiz bu özelleştirmeden kar etmiş olabilir ama vatandaş zarar ediyor ve 3.sınıf hizmete 1.sınıf ücret ödemeye devam ediyor. TTnet'e defalarca mail atmama rağmen bu haykırışıma bir yanıt alamadım. Vatandaş soyuluyor resmen, lütfen devletimiz buna sessiz kalmasın ve Telekom'a gereken uyarılar ve yaptırımlar yapılsın. Biz Telekom'a, bize hizmet versinler diye verdiğimiz paraları, Fenerbahçe'ye Galatasaray'a, Beşiktaş'a, Türk Telekom basketbol takımlarına milyonlarca dolarlık sponsorluk ücreti olarak gitmesini veya Cem Yılmaz'lara , Özkan Uğur'lara, Gülse Birsel'lere çanta çanta para olarak gitmesini değil, bu paraların internet altyapımızın geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için kullanılmasını istiyoruz. Telekom bol keseden herkese sponsor olacağına, artık alt yapıya önem verip fiyatlarını aşağı çekmelidir. Lütfen ilgisiz kalmayın.....

O beğenmediğimiz hasta adam dedikleri Osmanlı bile en zor döneminde önem vermiş ulaştırmaya, herkeslerden önce döşemiş telgraf ve tren yolu ağını..

sanki zor bir işmiş gibi fiber ağı döşemek tt paraları sağa sola saçıyor.altyapıyla ilgilenmiyor...

yazık ya kahroluyorum yemin ederim.
 
fbrdm07 HaRBi DeLiKaNLı
koymazlar walla silip süpürürler zaten hızlı 3g adsl den . hem millet ne modemle ne bağlantı ücretiyle ne de öle dandik işlerle uğraşacak :). i love 3G :).
 
Ömer
Yönetici
biri,smile falan sanki kendi altyapılarını kullanıyorlar kampanyalı fiyatlar kredi kartıyla ödemelerde geçerli hemde sadece 3 ay :) 3g gelsin rekabette olacak.Rekabetin oldugu yerde kaliteli hizmet olur.TTNet ile Smile veya biri arasında rekabet yok çünki hepsi TTnet'e tabi, adama şu fiyattan port kiralıyor ttnet o kadar.Her halükarda ADSL 'de tekeldir ttnet.
 
fbrdm07 HaRBi DeLiKaNLı
biri,smile falan sanki kendi altyapılarını kullanıyorlar kampanyalı fiyatlar kredi kartıyla ödemelerde geçerli hemde sadece 3 ay :) 3g gelsin rekabette olacak.Rekabetin oldugu yerde kaliteli hizmet olur.TTNet ile Smile veya biri arasında rekabet yok çünki hepsi TTnet'e tabi, adama şu fiyattan port kiralıyor ttnet o kadar.Her halükarda ADSL 'de tekeldir ttnet.

işte bende onu diyorum hepsi birbirine bağlı hepsi aynı devletin yaptığı ağ. ama devletimizin bundan ders çıkartması lazım böyle bir kurumu gidipte dandik bi firmaya araplara ( not: dünyanın en pahalı adsl sini satan firmaya ) özelleştirdiler . amacım siyaset yapmak deil ama bir şey devrediliyorsa ehline devredilsin gelişsin sürekli gidipte 3. dünya ülkelerinin petrol zenginlerini dahada zenginleştirmek için devredilmemeli.
bakın size bir örnek:

bildiğimiz gibi ttnet bağlantı ücreti adı altına sadece bi onay tuşuna basmak için 30 tl alıyor.
6 milyon abone olduğu söyleniyor. biz senede 2 kerede bağlattıp açıp kapattıranı ekleyelim
6milyon*2=12 milyon defa bağlantı yapar.
12 milyon*30=360 000 000 tl yapar yani eski parayla 360 trilyon !!! siz hesaplayın bu şirketin elde ettiği kârı sadece haram yere aldığı tek tık karşılığı bağlantı ücreti diye 30 tl den ne kadar kâr ediyor. onun için i love 3g :).
 
NymO Değişik Yönetici
yav kardeşim anlamıyomki. 4mbit her halukarda geliyor dior. ben 1mbit kullanırken bile 1mbiti tam gördümüyorum hatta elbistanda gören yok. 8mbit e kadar hızı çıkabilir dior. ama 2000i geçmiyorki. Hadi dielim uzak kablolar dandik hat gelmiyor ee 1mbit kullanıncada 600-700de kalıyoruz bu nasıl iş ? ttnet işini sağlam yapmıyor. istese ben 1mbit kullandıgımda 1mbitin tamamını kullandırır cunku suan 2yi kullanabiliyorum. ama daha fazlasına çıkmıyor. adama diorum direk sınırsız 8mbit e geciyim yani netlimitsiz değil 8mbit limitsiz e geçiyim diorum yok gelmez oraya dior. madem gelmiyor niye çıkarttınız uçan internet diye bi internete girebilmek için büyük şehirleremi gidelim. sövdürecekler illa bizi. Kardeşim bide ben konuda ne yazmışım. Söveceksen yaz ttnet e sana muhalefet yap demedik
 
Ufukrhsn Üye
yav kardeşim anlamıyomki. 4mbit her halukarda geliyor dior. ben 1mbit kullanırken bile 1mbiti tam gördümüyorum hatta elbistanda gören yok. 8mbit e kadar hızı çıkabilir dior. ama 2000i geçmiyorki. Hadi dielim uzak kablolar dandik hat gelmiyor ee 1mbit kullanıncada 600-700de kalıyoruz bu nasıl iş ? ttnet işini sağlam yapmıyor. istese ben 1mbit kullandıgımda 1mbitin tamamını kullandırır cunku suan 2yi kullanabiliyorum. ama daha fazlasına çıkmıyor. adama diorum direk sınırsız 8mbit e geciyim yani netlimitsiz değil 8mbit limitsiz e geçiyim diorum yok gelmez oraya dior. madem gelmiyor niye çıkarttınız uçan internet diye bi internete girebilmek için büyük şehirleremi gidelim. sövdürecekler illa bizi. Kardeşim bide ben konuda ne yazmışım. Söveceksen yaz ttnet e sana muhalefet yap demedik

Ben ttneti savunmuyorum..Ayrıca ttnetin bu politikası yüzünden bende başka bir internet servisini kullanıyorum..Çok farklı deil ama ülkemizin iletişimdeki sorunlarından birisi bu yapıcak bişey yok..Yukardakilere bağır birazda..Sen konuyu neden açıyosun muhalefet olsun yada tartışılsın diye değilmi ? Neyse ii forumlar..
 
Ömer
Yönetici
Ben ttneti savunmuyorum..Ayrıca ttnetin bu politikası yüzünden bende başka bir internet servisini kullanıyorum..Çok farklı deil ama ülkemizin iletişimdeki sorunlarından birisi bu yapıcak bişey yok..Yukardakilere bağır birazda..Sen konuyu neden açıyosun muhalefet olsun yada tartışılsın diye değilmi ? Neyse ii forumlar..
Tartışmaya gerenk yok.Hepimiz mağdur ediliyoruz.Hepimiz kazıklanıyoruz.Hepimiz istediğimiz seviyede hizmet alamıyoruz...Başka servise de geçsen ipin ucu TT'de.

Türk Telekom'un %55 i, TTNet'in %100, Avea %81 bir Arap firması tarafından satın alındı.Bu firmanın hizmet ettiği ülkeler zaten vasat 3.sınıf dünya ülkeleri.Hatta ordaki fiyatlar bizden kat kat yukarda.

Bence artık kazıklandığımız yeter Avrupada işler böyle değil.Madem Avrupa seviyesine çıkmak için yasalar hazırlanıyor.AB için her türlü yasa çıkarılıyor, o halde iletişm ve ulaşım sistemlerimizide AB ye uygun yapalım.

Adam 22,9 € ya Almanya içi sabit hatlarla beleş konuşuyor, üstüne modemi ve telefonu hediye ediyorlar ve fiber optik hattan 32 Mbit internet hizmeti alıyor.Biz resmen ka-zık-la-nı-yo-ruz.

fbrdm07 arkadaşımında dile getirdiği gibi, üstüne bide bağlantı ücreti talep ediyorlar ve bu yöntemle trilyonları kaldırıyorlar.

Dediğim gibi, Osmanlı devleti en zor ve çekrefilli zamanlarında bile, ulaşım ve iletişim ağına önem vermiş, imparatorluk sınırları içerisindeki tüm topraklarına telgraf ve tren yolunu getirmiş.Hemde o teknoloji henüz yeniyken.Fiber optik dediğimiz olay zaten 15-20 yıldır var.Biz neden 1.sınıf ücret verip 3.sınıf hizmet alalım ?
 
pesimist sanal alem
bu kampanya ilk 3 ay fiyatı böle ucuz belirlenmiş sekilde oldugu gibi ama 3 aydan sonra fiyatı artacak
 
-uykucusirin- KVP Hayranı
Aha telekomdan aradılar dedikleri laf şu. Kardeşim sen niye 8mbit e geçiyon merkeze uzaksın gelmez oraya kadar :D ZHahhuauhauhhua dangalak bu herifler lan madem altyapın yetmiyor niye geçişe izin veriyon töbe töbe. 2mbitde sabitlediler ama 15gbden sonra 512 ye geçeci için tekrardan 1mbit e geçecem
koptum ya cem yılmaz izlesem bu kadar gülmezdim:D:D
 

Benzer Konular

Yanıtlar
2
Görüntülenme
4B
Üst