Halk Eğitim Merkezleri Çalışma Saatleri

Fatihan Üye
Halk Eğitim Merkezlerinin çalışma saatleri ilçedeki talebe göre değişiklik göstermektedir. Hemen hemen her merkezde mutlaka Okuma Yazma Kurslarının yanında Dikiş Nakış Kursları da yer almaktadır.

Halk Eğitim Merkezleri resmi tatiller dışında her gün (hafta sonları da dâhil) 07:00’da açılır ve 24:00’da paydos yaparlar. Halk Eğitim Merkezlerinde birçok branşla ilgili kurs verildiği için bazı dersler akşam da verilebilmektedir. Örneğin Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı Akşam Sanat Okulu dersleri akşam saatlerinde yapılmaktadır. Bu saatler kurs taleplerine göre değişiklik gösterebileceği için, talep ettiğiniz kursun bulunduğunuz ilçedeki ders saatlerini en sağlıklı şekilde öğrenmek için bizzat İlçe Halk Eğitim Merkezi’ne danışabilirsiniz.

Halk Eğitim Merkezlerinin kayıt ve idare bölümü ise normal mesai saatleri içerisinde aktif olarak faaliyet gösterir. Kayıt vesaire işlemlerinizi mesai saatlerinde yaptırmanız gerekir.
 
Ömer
Yönetici
Hayrat Vakfı'nın Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa verdiği Osmanlıca Kursları da Halk Eğitim Merkezlerinde verilmekte.

İmkanı ve zamanı olan herkesin kültür hazinemiz olan Osmanlı Türkçesi'ni öğrenmeli diyorum.

Halk Eğitim Merzkezlerine insanlar teşvik edilmeli. Okuma yazma bilmeyenleri özellikle yönlendirmeliyiz. Ev Hanımlarını ve hobi edinmek isteyenleri de Halk Eğitim Kursları ile tanıştırmamız gerekiyor. Biz Endüstri Meslek Lisesi'nde okurken Akşam Sanat Okulu'nun dersleri bizim okulda yapılırdı. Halk Eğitim Merkezleri halen bu uygulamaya devam ediyor mu bilmiyorum ama Akşam Sanat Okulları insanlara meslek ve tecrübe kazandırmak için çok önemli bir iş görüyor.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
15B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst