Çevremizi temiz tutmak neden önemlidir

Ömer
Yönetici
Neden çevremizi temiz tutmalıyız sorusu bile gerçekten abesle iştigal bir durum. İnsanlar yaşadıkları çevreyi öncelikle kendisi için, sağlığı için ve sevdikleri için temiz tutmak durumundadır.

İnsanların, hayvanların ve bitkilerin sağlıklı şekilde yaşayabilmesi için çevre koşullarının temiz olması gerekir. Bütün canlılar çevreleriyle ahenk içinde yaşarken, bazı insanlar çevre şartlarını zorlaştırarak, çevreyi kirleterek ortamın dengesini bozarak, canlıların yaşamını tehlikeye sokmaktadır. Çevre bilinci aşılanmış bir birey, kendi sağlığını ve diğer bireylerin sağlığını korumak adına yaşadığı çevrenin temizliğine önem gösterir. Canlılığın ve insan hayatının kaliteli bir şekilde devamı temiz bir çevreye bağlıdır.

Bunun için her birey kendi kişisel temizliğine, yaşadığı evin temizliğine önem verdiği şekilde, yaşadığı çevrenin temizliğine de önem vermelidir. Evimizin bulunduğu sokaktan, okulumuza, sınıfımıza kadar her yeri temiz tuttuğumuz gibi, bulunduğumuz şehrin nehirlerini, derelerini, havasını da temiz tutmaya özen göstermeliyiz.

Uzun lafın kısası; sağlıklı bir hayat ve çocuklarımızın geleceği için temiz çevre.
 

Benzer Konular

M
Yanıtlar
0
Görüntülenme
9B
Misafir
M
Yanıtlar
0
Görüntülenme
7B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
17B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst