Mustafa Pektemek'in sağlık durumu nasıl oldu?

Ömer
Yönetici
Mustafa Pektemek'in son durumu nasıl?

Geçtiğimiz hafta Konya'da oynanan Trabzonspor derbisinde çıktığı hava topunda Essaid Belkalem ile çarpışan ve başına aldığı darbe sonucunda sakatlanan Mustafa Pektemek'in burnunda ve yüz bölgesinde kırıklar meydana geldi.

Mustafa'nın yaşadığı bu sakatlığı gören taraflı tarafsız herkesin içi cız etti. Maçı izleyen herkesin ve özellikle Beşiktaşlıları üzüntüye boğan bu hadise neticesinde Mustafa Pektemek ilk yarıyı kapattı. Sakatlık hadisesinden sonra ortaya çıkan görüntü ve ambülansın saha içine kadar girmesi spor dünyasında büyük üzüntüyle karşılandı.

Sakatlığının ardından hemen Konya Necmettin Erbakan Meram Tıp Fakültesi'nin acil servisine kaldırılan Mustafa, İstanbul'a sevk edilmek istendi. Ancak doktorlar seyahatin riski olabileceğini bildirdi. Durumdan haberdar olan Mehmet Ali Aydınlar'ın girişimiyle özel bir uçakla Acıbadem Maslak Hastanesi'ne sevk edildi.

Burada ameliyata olan Mustafa'nın yüzündeki kırıklarına platin takıldı. Ameliyat dört saat sürdü ve bu ameliyatı Kulak Burun Boğaz ve Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi hekimleri gerçekleştirdi. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar Prof. Dr. Şükrü Yazar ve Prof. Dr. Hasan Tanyeri, ameliyatın başarılı geçtiğini bildirdi. Mustafa'nın genel durumu hakkında bilgi veren Tanyeri:

"Hastamızın burun içinde parçalı kırıklar vardı. Kapalı yöntemle bu kırıkları tamir ettik ve kırık nedeniyle gerçekleşen eğrilikleri giderdik" ifadesinde bulundu.

Ameliyatla Pektemek'in sağ göz tabanındaki parçalı çökme kırığını ve elmacık kemiğinde oluşan kırıkları onardıklarını belirten Prof. Dr. Şükrü Yazar ise, "Göz tabanındaki kırığı desteklemek amacıyla bu alana özel bir titanyum plaka yerleştirdik. Ayrıca elmacık kemiğindeki kırıkları yerine yerleştirdikten sonra titanyum plak vidalar ile sabitledik" dedi.

Ameliyattan Önce Dua İstedi
mustafa-pektemek-sakatlik.jpg

Yaşadığı talihsiz sakatlığın ardından açıklamalarda bulunan Mustafa: "Çok talihsiz bir olay. Her şey bir anda oldu. Kafa darbesinden sonra acı içinde yerde kaldım. Tam olarak ne olduğunu bile hatırlamıyorum diyebilirim. Sonra hastaneye götürüldüm. Çok üzgünüm, kahroluyorum. Bu sakatlıklara isyan etmek de istemiyorum. Allah hakkımızda hayırlısını versin. Umarım başarılı bir ameliyat geçirip bir an önce sahalara dönerim. Taraftarımızdan tek isteğim, benim için dua etmeleri" ifadelerini kullanarak sevenlerinden dua talep etti.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
14B
Üst