Yalova Ramazan İmsakiyesi 2021 - Yalova Sahur ve İftar Vakitleri

Yalova iftar vakti hangi saate denk geliyor? Yalova için iftar ve sahur vakitleri Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verilerine göre Yalova imsakiyesi paylaşılmaktadır.

Mübarek demlere doğru bir kez daha yaşamak üzereyiz. Geçtiğimiz yıldan beri özlem duyduğumuz sevgili elhamdülillah tekrar geldi. Ramazan günleri insanları bir birlerine yakınlaştıran bir aydır. Ramazan'ın başı merhamet, ortası mağfiret ve sonu da cehennemden kurtulma ayıdır. Allahü Teala'nın hepimizin üzerine şart kıldığı oruç ibadetinin sorumluluğunu îfâ etmek isteyen müslümanlar bu farizenin rukunlarını iyice bilmeli ve bu kurallara göre hareket etmelidir.

Oruç ibadeti imsak saatinde okunan ezanla başlar. İmsak ezanından evvel oruç tutan mü'minlerin yediği yemeğe sahur yemeği denmektedir. Sahur yemeği yenip, imsak vakti ezan okunduktan sonra niyet edilir ve akşam ezanı okununcaya kadar hiç bir şey yeyip içilmez. Akşam ezanı olduğunda ise iftar yemeği yenir. Bu yemeğin yendiği vakte iftar saati adı verilir.

Sitemizin bu sayfasında Yalova şehri için Diyanet İşleri Başkanlığınca tespit edilen iftar ve sahur saatlerine erişebilirsiniz.

Cenab-ı Hakk şimdiden hepimizin tuttuğu ve tutacağı oruçları yüce dergahında kabul etsin.

Yalova İmsakiyesi 2021​

yalova imsakiye

Yalova'nın ilçelerinin sahur ve iftar vakitleri​

ÇiftlikköyaynıArmutlu2 dk sonra
Altınova1 dk önceÇınarcık1 dk sonra
Termal1 dk sonra

Nisan'ın 13. günü yani Salı gecesi ilk sahura kalkmış olacağız. Bu sene 30 gün sürecek Ramazan ayının 26. gününü 27. güne bağlayan geceyi (8 Mayıs'ı 9 Mayıs'a bağlayan gece) Kadir Gecesi olarak idrak edeceğiz.

Bildiğiniz gibi 13 Mayıs Perşembe günü ise Ramazan Bayramı'nın ilk günü.
Yalova için Bayram Namazı vakti : 06:21

Konumuzda bulunan veriler Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sitesinden alınmıştır.

İftar Duası
iftar duası
 

Benzer Konular

Üst