ZeytinyaĞlı kereviz

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu xisyankarx tarafından paylaşıldı.

  1. xisyankarx

    xisyankarx !!!.isyankar.!!!

    MALZEMELER
    1 kg kereviz (orta boy)
    kereviz adedi kadar havuç
    1 su baıdağından biraz az sıvı yağ
    yarım çorbakaşığı un
    1 adet orta boy soğan
    2 adet limon
    dere otu
    tuz, şeker

    HAZIRLANIŞI
    Kerevizleri soyduktan sonra ortalarını oyup soyulmuş havuçları ortalarından geçirin daha sonra yıkayıp, 1 limonun suyunu sıktığınız (Kabuklarını da suyun içine atın) suya atın. Limonlu suda 15 dakika haşlandıktan sonra sudan alıp soğumaya bırakın. Bu sırada soğanı yağda öldürüken tuz şeker, 1 limon ve un katılın. Hafıf kavrulduktan sonra kerevizleri halka halka kesip yarım saat kadar suyunu tamamen çekene kadar pişirin ve dereotu ile servis yapın.