Zeytinyağlı Kabak Yemek Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Zeytinyağlı kabak tarifi
Zeytinyagli kabak.jpg
Malzemeler 4 kişilik (116 kalori)

  • 3 adet orta boy kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 3 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı pilavlık bulgur
  • Üzerine: 5-6 dal dereotu

Zeytinyağlı kabak yapılışı
Kabakları temizleyip yarını parmak kalınlığında doğrayın. Halka doğranmış soğanı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. İçine verev doğranmış havuç ve sarımsağı ekleyin. 2-3 dakika soteleyin ve kabağı ilave edin. Suyunu katın ve önce harlı, sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Kabak yarı yarıya yumuşayınca bulguru ekleyin. Kabak ve bulgur yumuşayınca tencereyi ocaktan alın. Servis tabağına boşaltın ve üzerine kıyılmış dereotu serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst