hicran
Yeni Üye
Zeytinyağlı Kabak Tarifi, Zeytinyağlı Kabak nasıl yapılır
Malzemeleri
Zeytinyağlı Kabak Yapılışı
Bir tencereye zeytinyağı, yarım ay biçiminde doğranmış soğanları koyup, 10 dk kısık ateşte kavurun. Kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, kabukları ayıklanmış sarmısakları katın. Kabakların kabuklarını soyup yıkayın. Önce dört parçaya bölün, sonra da yarım parmak uzunluğunda doğrayıp domatesli içe katın; tuz, şeker ve yeterince su koyup kısık ateşte pişirin. Kabında soğutun, servis tabağına boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
Malzemeleri
- 1 kg kabak
- 3 orta boy soğan
- 2 büyük domates
- 1/2 demet maydonoz
- 8-10 diş sarmısak
- 1 su bardağından daha az zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
Zeytinyağlı Kabak Yapılışı
Bir tencereye zeytinyağı, yarım ay biçiminde doğranmış soğanları koyup, 10 dk kısık ateşte kavurun. Kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, kabukları ayıklanmış sarmısakları katın. Kabakların kabuklarını soyup yıkayın. Önce dört parçaya bölün, sonra da yarım parmak uzunluğunda doğrayıp domatesli içe katın; tuz, şeker ve yeterince su koyup kısık ateşte pişirin. Kabında soğutun, servis tabağına boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin.