Zeytinyağlı Kabak Tarifi

Zeytinyağlılar bölümünde yer alan bu konu hicran tarafından paylaşıldı.

  1. hicran

    hicran Yeni Üye

    Zeytinyağlı Kabak Tarifi, Zeytinyağlı Kabak nasıl yapılır
    zeytinyagli kabak.jpg
    Malzemeleri
    • 1 kg kabak
    • 3 orta boy soğan
    • 2 büyük domates
    • 1/2 demet maydonoz
    • 8-10 diş sarmısak
    • 1 su bardağından daha az zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • Tuz

    Zeytinyağlı Kabak Yapılışı
    Bir tencereye zeytinyağı, yarım ay biçiminde doğranmış soğanları koyup, 10 dk kısık ateşte kavurun. Kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, kabukları ayıklanmış sarmısakları katın. Kabakların kabuklarını soyup yıkayın. Önce dört parçaya bölün, sonra da yarım parmak uzunluğunda doğrayıp domatesli içe katın; tuz, şeker ve yeterince su koyup kısık ateşte pişirin. Kabında soğutun, servis tabağına boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin.