Zeytinyağlı Havuç Tarifi

hicran Yeni Üye
Zeytinyağlı Havuç Tarifi, Zeytinyağlı Havuç nasıl yapılır
sebzeli havuc.jpg
Malzemeler

  • 6-7 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3 adet kesme şeker
  • Sıvı yağ

Zeytinyağlı Havuç Yapılışı
Soğanlar biraz sıvı yağ ile kavrulur. Kabuğu soyulup bir parmak kalınlığında verev kesilmiş havuçlar tencereye alınıp soğanlar ile birlikte kavurmaya devam edilir. 1 su bardağı su eklenip, pirinçler de tencereye alınır. Şekeri ve tuzu ayarlanıp, havuçlar yumuşayana dek pişirilir. Soğuk servis yapılır.
Arzu edilirse sarmısaklı yoğurt ile servis yapılabilir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst