Zeytinyağlı Çalı Fasulye

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu HENA tarafından paylaşıldı.

  1. HENA

    HENA Üye

    Zeytinyağlı Çalı Fasulye

    1 kg. taze çalı fasulye
    3 kahve fincanı zeytinyağı
    2 orta boy soğan
    1 kahve kaşığı şeker
    2 orta boy domates
    tuz
    1 su bardağı su

    Çalı fasulyeleri temizledikten sonra ortalarından bölünür. Sonra tencerenin dibine değirmi şekilde döşenir, tuzu ve zeytinyağı konur. Soğanları soyulur, ortadan ikiye yararak fasulyenin üzerine konur. Ağır ateşte fasulyeler sararıncaya kadar pişirilir, daha sonra şekeri atılır, suyu eklenir, 1 saat pişirilir. kuşbaşı doğranan domatesler fasulyenin üzerine serpilir. 15 dakika daha pişirilir.