Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

hicran Yeni Üye
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi, Zeytinyağlı Barbunya nasıl yapılır
zeytinyagli barbunya.jpg
Malzemeler
  • 1.5 su bardağı haşlanmış barbunya
  • 2 domates
  • 1 çarliston biber
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • 4-5 dal maydanoz, tuz

Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Çarliston biberin çekirdekli kısmını çıkarıp ince ince dilimleyin. Soğanı kıyın, sarımsakları ezin. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Çarliston biberi ekleyip kavurun. Domatesi ilave edin ve koyulaşıncaya kadar pişirin.
Haşlanmış barbunyayı süzüp domatesli karışıma ekleyin. 2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Su, limon suyu, tuz ve tozşekeri ilave edip kapağını kapatın. Barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp üzeri kapalı olarak ılınmaya bırakın. Servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst