Zeytinyağlı Bakla Tarifi (Değişik)

mahir Harbi Aktif Üye
Zeytinyağlı Bakla Tarifi,Zeytinyağlı Bakla nasıl yapılır
zeytinyagli bakla.jpg
Malzemeler (4-6 kişilik)
  • 1 kg bakla
  • 1 çay bardağı +1 tatlı kaşığı un
  • Yeteri kadar su
  • 1 adet limon 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
Servis için:
  • Sarımsaklı yoğurt

Zeytinyağlı Bakla Tarifi
Baklayı ayıklayıp, geniş bir kaba alın. Ayrı bir yerde 1 çay bardağı un ve limon suyunu çırpın. Üzerine 3-4 su bardağı soğuk su ilave edip karıştırın. Daha sonra baklaya ekleyin ve 30 dakika dinlendirin. Soğanı küp doğrayıp, zeytinyağında hafif pembeleşene dek soteleyin. Baklanın suyunu süzüp, soğanın üzerine ilave edin. Tuzunu ayarlayıp, 1 tatlı kaşığı un serpiştirin. 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Kısık ateşte, karıştırmadan ve tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.Yemek pişince üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin. Kapağı kapalı olarak 5-10 dakika dinlendirip, sarımsaklı yoğurtla servis yapın. Gülçin Balcı
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst