Zeytinyağının mucize yararları

Ömer
Yönetici
Zeytinyağının Yararları Nelerdir, Zeytinyağının Faydaları

Fransa’da yapılan bir araştırma, günlük diyetlerinde zeytinyağı kullanımına öncelik veren 65 yaş üzerindeki kişilerde felç riskinin yüzde 41 azaldığını ortaya çıkardı

FRANSA’da Bordeaux Üniversitesi tarafından yapılan araştırma kapsamında, Bordeux, Dijon ve Montepellier kentlerinde 65 yaş üstü 7 bin 625 kişi beş yıl boyunca gıda rejimleri açısından takip edildi. Yemek ve salatalarda daha çok zeytinyağı kullanmayı tercih eden kişilerin, hiç kullanmayanlara göre felç geçirme riskinin çok daha az olduğu gözlemlendi. Bu süre içinde çoğu sızma zeytinyağı kullanan deneklerden sadece 148’inde inme görüldü. Araştırmayı yürüten Dr. Cecilia Saimeri, 65 yaş üzeri hastalarda felç riskinin arttığına dikkat çekerek, zeytinyağının hastalığı önlemede, en ucuz ve kolay yöntem olabileceğini ifade etti.

TANSİYONA DA YARARLI
“Neurology” adlı tıp dergisinde yayımlanan araştırma sonuçlarını değerlendiren İngiltere Felç Derneği sözcüsü Charline Ahmed, zeytinyağının yüksek kolesterol, yüksek tansiyon ve kalp hastalığının önlenmesindeki faydalarının bilindiğini, ancak felci önlemede de aynı şekilde etkili olduğunu görmenin umut verici olduğunu söyledi.

ZEYTİNYAĞI İLE MASAJ YAPIN

-Adale ağrılarını gidermek için, zeytinyağı ve biberiyeyi karıştırıp, ağrılı bölgeye masaj yapın

-Güçlü diş etleri için, arada bir ağzınızı zeytinyağı ile çalkalayın

-Pırıl pırıl saçlar için, şampuandan sonra bir miktar zeytinyağı, bir yumurta sarısı, limon suyu ve biraz bira

karışımını saçınıza sürün. Beş dakika bekletip ılık su ile durulayın.

-Kepeklerden kurtulmak için bir miktar zeytinyağı ve kolonyayı saçınıza sürün, ılık su ile durulayın

KAHVALTI İÇİN İDEAL

En seçkin zeytinlerden üretilen Sızma zeytinyağı, kahvaltılarda ve salatalarda, o kendine has kokusunu ve lezzetini arayanlar için ideal bir seçim. %1 den az olan asit oranı ile kahvaltı ve salatanın yanı sıra, pişmiş sebzelere ya da İtalyanlar ın yaptığı gibi makarnalara sos olarak eklenebiliyor. Dolu dolu bir zeytin tadına sahip olan Naturel zeytinyağı ise, sağlıklı ve tadına doyulmaz yemekler için doğru seçim. En fazla %1.5 olan asit oranı, yoğun zeytin tadı ve kokusu ile zeytinyağı, kahvaltı sofrasını ziyafet sofrasına, salata ve makarnayı ana yemeğe dönüştürülüyor. Rafine ve naturel yağların belli oranlarda karışımından elde edilen Riviera zeytinyağı da, en fazla %1 olan asit oranıyla yemeklerde lezzet, zeytinyağlılarda hafiflik arayanların tercihi.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
12B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst