Yörük Kebabı Tarifi

Kebaplar & Köfteler bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Yörük Kebabı Tarifi, Yörük Kebabı nasıl yapılır
    yoruk kebabi.jpg
    Malzemeler
    250 gram kuşbaşı kuzu eti
    1 adet domates,
    1 adet soğan
    2 adet biber,
    15 adet mantar
    1 su bardağı bezelye
    1 adet kabak, tuz
    1 çay bardağı ayçiçek yağ
    1 buçuk su bardağı erişte
    1 buçuk su bardağı kasar peyniri

    Yörük Kebabı Yapılışı
    Domates ve soğanı yemeklik doğrayın. Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirin. 2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayın. 15 adet mantarı ortadan ikiye kesin. Bezelyeleri de ekleyip tencereye alın. Tuzunu ilave edin.

    Başka bir tencerenin içine, 1 çay bardağı sıvı yağı dökün. Üzerine su ilave edin. Kaynayınca tuz serpin, 1 buçuk su bardağı erişteyi haşlayın. Tencereden alıp, süzün.

    Erişteleri fırın tepsisine yayın. Üzerine sebzelerle sote ettiğiniz etleri yayın. En üste 1 buçuk su bardağı kasar peyniri rendesini serpin. Sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.