Yoğurtlu Ev Kebabı

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu eVaq0Liq tarafından paylaşıldı.

  1. eVaq0Liq

    eVaq0Liq Bayan Üye

    Mutfak: Klasik Tanımlar

    Yemek Türü: Kebap-Pide-Dürüm ve Pizzalar

    Hazırlama Süresi: 10

    Pişirme Süresi: 10

    Kişi Sayısı: 4



    Malzemesi:

    250 gr. kıyma 4 adet pide 2 su bardağı yoğurt 1 adet kuru soğan Karabiber Tuz Üzeri için: 1 yemek kaşığı tereyağ 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kuru nane 2 diş sarmısak

    Tarifi:

    Kıymaya rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz koyup yoğurun. Elinizi arada bir suya batırarak misket köfteler yapın. Köfteleri yağsız tavada sallayarak kızarttıktan sonra servis tabağına alın. Pideleri ısıtıp köftelerin üzerine paylaştırın. Üstüne sarmısaklı yoğurt dökün. Servis yapmadan önce tavada tereyağ, pul biber ve naneyi kızdırıp kebabın üstüne dökün. Bekletmeden servis yapın.