Yasemin Reçeli Tarifi

Reçeller & Marmelatlar bölümünde yer alan bu konu Ömer tarafından paylaşıldı.

  1. Ömer

    Ömer Yönetici

    Yasemin Reçeli nasıl yapılır, Yasemin Reçeli Osmanlı Tarifi
    yasemin receli.jpg
    Malzemeler
    250 gr yasemin çiçeği
    1 adet limon
    5 su bardağı şeker
    5 su bardağı su

    Yasemin Reçeli Yapılışı

    Yaseminlerin sadece çiçekleri kullanılacak şekilde temizlenir. Sudan geçirilir, süzgece çıkarılır. Şeker ve su koyu kıvam alana kadar kaynatılır, 1-2 damla limon suyu damlatılarak koyulaşması sağlanır. Bu arada suyu süzülen yaseminler limon suyu ile solana dek yoğrulur. Kaynamakta olan şerbete atılır, ara ara karıştırarak 15 dakika pişirilir. Sıcakken kavonozlara doldurulur. Kapağı sıkıca kapatılarak baş aşağı soğutulur.