Yağlı Biber Turşusu Tarifi

Turşular & Konserveler bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Yağlı Biber Turşusu Tarifi, Yağlı Biber Turşusu nasıl yapılır
    biber tursusu.jpg
    Malzemeler
    • 1 lg kavanoz için :
    • 1 kg Yeşil Biber Kırmızı biber,Sarı biber
    • 2 adet kuru acı Biberiye
    • 2 diş Sarımsak
    • 500 ml Beyaz Şarap sirkesi
    • Sızma Zeytinyağı
    • Tuz

    Yağlı Biber Turşusu Yapılışı
    Biberleri yıkayıp, kurulayın. Hepsini teker teker alüminyum folyoya sarıp, 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp, akan soğuk suyun altında kabuklarını soyun. Birkaç dakika kadar sirke ve aynı oranda suyun içinde kaynatın. Suyunu süzüp, kurulayın. Kuru acı biber ve sarımsakları ezin. Bu karışımı biberlerin üzerine serptikten soma, biberleri kavanoza alın. Kavanoza yerleştirirken boş yer kalmamasına dikkat edin. Üzerine zeytinyağı gezdirip, kavanozun ağzmı sıkıca kapatın. Güneş görmeyen serin bir yerde 2 gün bekletin.

    Afiyet Olsun.