Vişneli Muhallebi Tarifi

Yemek Tarifleri bölümünde yer alan bu konu Betül17 tarafından paylaşıldı.

  1. Betül17

    Betül17 denizimsi

    Vişneli Muhallebi Tarifi, Vişneli Muhallebi nasıl yapılır
    [​IMG]
    Malzemeler

    Muhallebisi için
    • 2 litre süt
    • 1 su bardağı pirinç unu
    • 1,5 su bardağı toz şeker
    Vişne şekerlemesi için
    • 1 kutu (500 gr.) dondurulmuş vişne
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası
    Üzeri için
    • Hindistan cevizi

    Vişneli Muhallebi Yapılışı
    • Önce iki litre sütü derin bir tencereye alın.
    • Bir su bardağı pirinç unu ve 1,5 su bardağı toz şekeri ekleyip sürekli karıştırarak, orta ateşte muhallebi kaynayıp da kıvamı yoğunlaşmaya başlayana kadar pişirin.
    • Sonrasında muhallebiyi üzerlerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde kuplara paylaştırın ve soğumaya bırakın.
    • Bu arada, dondurulmuş vişneleri sudan geçirip iyice çözülmesini sağlayın ve süzün.
    • Vişneleri küçük bir tencereye alarak 1 çay bardağı toz şekerle karıştırın ve suyunu bırakıp kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
    • Daha sonra bu karışıma 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastasını ekleyerek topaklanmasına izin vermeyecek kadar hızlı karıştırıp kıvamını koyulaştırın.
    • Vişne şekerlemesini ateşi kısıp bir süre karıştırarak pişirdikten sonra, biraz ılıtın.
    • Kuplara paylaştırdığınız muhallebilerin üzerini kaplayacak şekilde her birine vişne şekerlemesini yayın ve üzerine bol miktarda hindistan cevizi serpin.
    • İyice oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve birkaç saat bekletin.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Son düzenleme moderatör tarafından: 23 Nisan 2012