Vişne Konservesi Tarifi

Turşular & Konserveler bölümünde yer alan bu konu deep tarafından paylaşıldı.

  1. deep

    deep Harbi Aktif Üye

    Vişne Konservesi Tarifi, Vişne Konservesi nasıl yapılır
    [​IMG]
    Malzemeler
    • 3 kilo vişne
    • Şurubu için:
    • 3 kavanoz soğuk su
    • 1.5 kavanoz şeker

    Vişne Konservesi Yapılışı
    Önce şekerli şurubu hazırlanır. Yani: Soğuk su tencereye şekerle birlikte konur. Şeffaf bir renk alana kadar kaynatılır. Altı kapanır.
    Sağlam ve iri vişneler bol suda iyice yıkanarak sapları ayıklanır.İstenirse çekirdekleri çıkarılır
    vişneler kavanozlara çiğ olarak kavanozlara paylaştırılır. Kavanozlar hafifçe sallanarak vişnelerin iyice yerleşmesi sağlanır.
    Vişneleri tamamen örtecek ve tepede 1,5 cm. boşluk kalacak şekilde kaynar şeker şurubu doldurulur.
    Kavanozlar kapatılarak yarım kiloluk kavanozlar 20 dakika, bir kiloluk kavanozlar 25 dakika süreyle basınçlı düdüklü tencerede düdüğü açık olarak kaynatılır. (Tencereye bir kerede 4 adet kavanoz koyabilirsin).Böylece pastörize edilmiş olunur.