Vietnam Usulü Börek Tarifi

Hamur İşleri bölümünde yer alan bu konu mahir tarafından paylaşıldı.

  1. mahir

    mahir Harbi Aktif Üye

    Vietnam Usulü Börek Tarifi, Vietnam Böreği nasıl yapılır
    vietnam boregi.jpg
    Malzemeler
    • 200 Gr kıyma
    • 3 Adet yufka
    • 1 Adet soğan (ince kıyılmış)
    • 1 Adet havuç (rendelenmiş)
    • 1 Paket soya filizi
    • 2 Çorba kaşığı zyağı
    • ½ Demet taze nane
    • 1 Adet kıvırcık
    • 3 Çorba kaşığı soya sos
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kızartma yağı

    Vietnam Usulü Börek Yapılışı
    Kalın dipli bir tavada zeytinyağı ısıtın, soğanları sote edin Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin Daha sonra havuç ve soya filizini ekleyip bir kaç dakika daha kavurun Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın Diğer tarafta yufkaları sigara böreğinde olduğu gibi ( üçgen) kesin Hazırladığınız karışımdan içine koyarak fazla sıkmadan sarın (bir parmak büyüklüğünde olacak şekilde) Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alın Kıvırcık ve nane yaprakları ile sarın Soya sosa batırarak yiyin.