Uçuk virüsü belirtileri

Ömer
Yönetici
-Aşırı yorgunluk, stres ya da üzüntü ile ortaya çıkabilen uçuk virüsünün, iç kulağa yerleşmesi baş dönmesine yol açabiliyor.

Gazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Bayramoğlu, insanların yüzde 99'unun uçuk virüsü taşıyıcısı olduğunu ifade ederek, "Uçuk virüsü, iç kulaktaki denge sinirinin çekirdeğine yerleşebilir. Yerleşen virüs, iç kulaktaki denge merkezinde ödeme yol açar ve kişide baş dönmesine yol yapar." dedi. Bayramoğlu, iç kulaktaki ödem geçtiğinde kişideki bulantı ve baş dönmesi şikayetinin de ortadan kalkacağını belirtti. Uçuk virüsünün, işitme sinirine yerleşmesi halinde ise kişide ağır işitme kaybı, yüz sinirini tutması halinde ise yüz felci ortaya çıkabiliyor.

Çeşitli hastalıkların baş dönmesine neden olabildiğini belirten Bayramoğlu, eşyaların, cisimlerin ya da kişinin bulunduğu ortamı hareket ediyormuş gibi algılamasının ve bu şikâyetlere bulantının eşlik etmesinin baş dönmesi olarak tanımlandığını ifade etti. Bayramoğlu, baş dönmesinin iç kulaktan ya da beyindeki denge merkezindeki sorunlardan kaynaklanabildiğini belirtti. Kulaktaki sorunların iç kulaktaki denge merkezine bağlı ortaya çıktığını dile getiren Bayramoğlu, denge sinirinin iltihabının iç kulaktaki hastalıklardan biri olduğunu ve baş dönmesine yol açtığını söyledi. Bayramoğlu, "Buna, genellikle virüsler yol açar, özellikle uçuk virüsü etkilidir. Stres, yorgunluk, üzüntü ile ortaya çıkan uçuk virüsü, dudak gibi bölgelerde ortaya çıkar ve bir süre sonra geçer, ama hiçbir zaman ortadan kalkmaz. Vücutta yaşamaya devam eder, adeta uyur." dedi.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
1
Görüntülenme
28B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
15B
Yanıtlar
1
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
23B
Üst